ΚΟΣΜΟΣ

Εξηγήσεις από την Ιταλία για το δημόσιο χρέος της ζητά η Κομισιόν

exigiseis-apo-tin-italia-gia-to-dimosio-chreos-tis-zita-i-komision-2280969

Ο υπεύθυνος της διεύθυνσης οικονομικών και νομισματικών υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μάρκο Μπούτι, με επιστολή του προς την Ιταλία, ζητά από την κυβέρνηση της Ρώμης να εξηγήσει για ποιο λόγο δεν μειώνεται, όπως έχει προγραμματιστεί, το δημόσιο χρέος.

Η επιστολή απευθύνεται προς τον υπουργό οικονομικών Τζοβάννι Τρία, ο οποίος έκανε γνωστή και την είδηση. Ο Μπούτι ζητά από την Ιταλία να απαντήσει μέχρι τις 13 Νοεμβρίου, όταν λήγει και η διορία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προς την Ρώμη, για «διόρθωση» των προβλέψεων του νέου προϋπολογισμού, σε ότι αφορά το έλλειμμα και την οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

«Διόρθωση» η οποία θεωρείται δεδομένο, πλέον, ότι δεν θα υπάρξει, κάτι που θα ανοίξει τον δρόμο στην διαδικασία επιβολής κυρώσεων σε βάρος της κυβερνητικής συμμαχίας Λέγκας και Πέντε Αστέρων.

Η ιταλική κυβέρνηση έκανε γνωστό, πάντως, ότι η παρόμοιες επιστολές με την αποψινή είχαν αποσταλεί και στις προηγούμενες κυβερνήσεις, και ότι η απάντηση πρόκειται να είναι έτοιμη εντός της προβλεπόμενης ημερομηνίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ