Τουρκία: Επτά Κούρδοι αντάρτες σκοτώθηκαν σε αεροπορικά πλήγματα στο βόρειο Ιράκ

Τουρκία: Επτά Κούρδοι αντάρτες σκοτώθηκαν σε αεροπορικά πλήγματα στο βόρειο Ιράκ

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις εξαπέλυσαν αεροπορικές επιδρομές στο βόρειο Ιράκ στις οποίες σκοτώθηκαν επτά Κούρδοι αυτονομιστές αντάρτες, που φέρονται να προετοιμάζονταν να εξαπολύσουν επιθέσεις εναντίον τουρκικών βάσεων, υποστήριξε το τουρκικό γενικό επιτελείο μέσω Twitter.

Στους αεροπορικούς βομβαρδισμούς της Τρίτης εξάλλου καταστράφηκαν κρησφύγετα και αποθήκες όπλων των ανταρτών, κατά την ίδια πηγή.

Η Τουρκία κλιμακώνει τους τελευταίους μήνες τις αεροπορικές επιδρομές εναντίον βάσεων της αυτονομιστικής οργάνωσης Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK) στο βόρειο Ιράκ, ειδικά στην περιοχή του όρους Καντίλ. Η Άγκυρα απειλεί να εξαπολύσει χερσαία επιχείρηση ευρείας κλίμακας στο Καντίλ, όπου οι τουρκικές αρχές θεωρούν πως βρίσκονται ανώτερα στελέχη του PKK.

Πάνω από 40.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί, κυρίως στη νοτιοανατολική Τουρκία, αφότου το PKK πήρε τα όπλα κι άρχισε να διεξάγει ανταρτοπόλεμο το 1984. Το ένοπλο κίνημα χαρακτηρίζεται «τρομοκρατική οργάνωση» από τις αρχές στην Άγκυρα, τις ΗΠΑ και την ΕΕ.

Πηγή: ΑΠΕ, REUTERS

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή