ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Βομβιστική επίθεση στο κτίριο της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας – Ενας νεκρός

Ρωσία: Βομβιστική επίθεση στο κτίριο της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας – Ενας νεκρός

Ένας άνδρας νεκρός είναι ο απολογισμός μίας έκρηξης που σημειώθηκε σήμερα κοντά στο κτίριο της ρωσικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας (FSB), στην πόλη Αρχάγγελσκ της βορειοδυτικής Ρωσίας.

Όπως ανακοίνωσε η ρωσική αντιτρομοκρατική υπηρεσία, η οποία εξετάζει αν το περιστατικό πρόκειται για τρομοκρατία, δράστης είναι ένας 17χρονος, κάτοικος της περιοχής, που έφερε πάνω του εκρηκτικό μηχανισμό.

Ρωσία: Βομβιστική επίθεση στο κτίριο της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας – Ενας νεκρός-1

Πέραν του άνδρα που έχασε τη ζωή του, η ρωσική αντιτρομοκρατική υπηρεσία ανέφερε με ανακοίνωση της, ότι τρεις υπάλληλοι της FSB τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια του περιστατικού.

Ρωσία: Βομβιστική επίθεση στο κτίριο της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας – Ενας νεκρός-2

Αρχικά τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων μετέδωσαν ότι η έκρηξη σημειώθηκε μέσα σε ένα γραφείο στο κτίριο της FSB.

«Η έκρηξη σημειώθηκε στην είσοδο του κτιρίου των διοικητικών υπηρεσιών της FSB στο Αρχάγγελσκ. Βάσει των πρώτων πληροφοριών, ένας άνθρωπος, ο οποίος εισήλθε στο κτίριο, έβγαλε ένα άγνωστο αντικείμενο από την τσάντα του, το οποίο στη συνέχεια εξερράγη στα χέρια του, προκαλώντας τον θανάσιμο τραυματισμό του», ανέφερε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

Ρωσία: Βομβιστική επίθεση στο κτίριο της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας – Ενας νεκρός-3

Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, ενημερώθηκε για το συμβάν, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.