«Πηγαίνετε να ψηφίσετε (κατά του Τραμπ)» παρακινεί το Χόλιγουντ τους Αμερικανούς (βίντεο)

«Πηγαίνετε να ψηφίσετε (κατά του Τραμπ)» παρακινεί το Χόλιγουντ τους Αμερικανούς (βίντεο)

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διάσημα ονόματα της μεγάλης οθόνης και του πενταγράμμου, όπως οι ηθοποιοί Τζούλιαν Μουρ και Τζόντι Φόστερ και η τραγουδίστρια Σερ καλούν τους Αμερικανούς να πάνε να ψηφίσουν στις ενδιάμεσες εκλογές της 6ης Νοεμβρίου, σε ένα βίντεο, την παραγωγή του οποίου ανέλαβε ο επιχειρηματίας Μάικλ Μπλούμπεργκ,  ο οποίος εξετάζει το ενδεχόμενο να θέσει υποψηφιότητα στις προεδρικές εκλογές του 2020.

Αν και το όνομα του Ντόναλντ Τραμπ δεν αναφέρεται στο βίντεο, η έκκληση αυτή απευθύνεται ξεκάθαρα προς τους ψηφοφόρους, ειδικά τις γυναίκες, που επιθυμούν μια πολιτική αλλαγή στο ανώτατο επίπεδο στις ΗΠΑ.

«Εάν δεν θέλετε άλλες ένοπλες επιθέσεις σε σχολεία» λέει η Έλεν Πομπέο, η πρωταγωνίστρια της τηλεοπτικής σειράς "Grey's Anatomy", ζητώντας τη μεταρρύθμιση της νομοθεσίας για την οπλοκατοχή, κάτι στο οποίο προβάλλει αντίσταση ο Ντόναλντ Τραμπ.

Σε αυτό το βίντεο διάρκειας ενός λεπτού που σκηνοθέτησε η Τζόντι Φόστερ γίνεται αναφορά στον σεβασμό στις ελευθερίες, ιδίως στην ελευθεροτυπία.

«Εάν τα θεμελιώδη δικαιώματα μετρούν, πηγαίνετε να ψηφίσετε» συνεχίζει η Αμερικανίδα κωμικός Λίλι Τόμλιν.

Μεταξύ των διασημοτήτων που εμφανίζονται βρίσκονται επίσης η Φελίσιτι Χάφμαν και η Κόνστανς Γου.

Το βίντεο χρηματοδότησε η επιτροπή πολιτικής δράσης ή "super PAC" Independence USA PAC, του πρώην δημάρχου της Νέας Υόρκης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή