Video game με στρατόπεδα συγκέντρωσης και θαλάμους αερίων (βίντεο)

Video game με στρατόπεδα συγκέντρωσης και θαλάμους αερίων (βίντεο)

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ουκρανική εταιρία ανέπτυξε και ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει ένα άκρως ρεαλιστικό video game, «εμπνευσμένο» από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης των Ναζί κατά τη διάρκεια του Β. Παγκοσμίου Πολέμου. Το παιχνίδι λέγεται Cost of Freedom («Τίμημα της Ελευθερίας») και η δράση λαμβάνει μέρος σε ένα ψηφιακό στρατόπεδο συγκέντρωσης παρόμοιο με το Άουσβιτς.

Οι παίκτες μπορούν να επιλέξουν αν θα είναι «κρατούμενοι» ή «φύλακες» και, ως κρατούμενοι,  έχουν να αντιμετωπίσουν όλες τις φρικαλεότητες του αληθινού Άουσβιτς, μέχρι να επαναστατήσουν.

Μάλιστα, στο επίσημο τρέιλερ του παιχνιδιού, οι κρατούμενοι στέλνονται για «απολύμανση» στους θαλάμους αερίων, παραδίδονται στην πυρά ή κείτονται νεκροί στα συρματοπλέγματα του στρατοπέδου.

Το παιχνίδι, σύμφωνα με τη Daily Mail, προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Πολωνίας  καθώς φαίνεται ότι κάνει επανειλημμένες αναφορές σε «πολωνικά στρατόπεδα θανάτου».
.
Η εισαγγελία της Βαρσοβίας και το Ινστιτούτο Εθνικής Μνήμης της χώρας ξεκίνησαν έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί κατά πόσο το Cost of Freedom «προσβάλει το Πολωνικό έθνους και προωθεί ένα φασιστικό καθεστώτος» και δεν αποκλείεται να απαγορεύσει την κυκλοφορία του στη χώρα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή