Τούρκος εισαγγελέας: Ο Τζαμάλ Κασόγκι στραγγαλίστηκε και το πτώμα του διαμελίστηκε

Τούρκος εισαγγελέας: Ο Τζαμάλ Κασόγκι στραγγαλίστηκε και το πτώμα του διαμελίστηκε

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Η δολοφονία του Τζαμάλ  Κασόγκι ήταν σχεδιασμένη. Ο Σαουδάραβας δημοσιογράφος στραγγαλίστηκε και στη συνέχεια το πτώμα του διαμελίστηκε», δήλωσε ο Τούρκος εισαγγελέας, σύμφωνα με το Reuters.

Όπως αναφέρει το Reuters, ο Τούρκος εισαγγελέας ζήτησε από τους Σαουδάραβες εισαγγελείς την ακριβή τοποθεσία της σορού του Τζαμάλ Κασόγκι.

Ο 59χρονος Τζαμάλ Κασόγκι στις 2 Οκτωβρίου μπήκε στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας, στην Κωνσταντινούπολη, για να παραλάβει έγγραφα που ήταν απαραίτητα για τον επικείμενο γάμο του με την Χατιτσέ Τσενγκίζ.

Δεν βγήκε ποτέ από το κτίριο και η αρραβωνιιαστικά του, που στεκόταν και τον περίμενε απ' έξω, ήταν ο πρώτος άνθρωπος που σήμανε τον συναγερμό.

Η δολοφονία του Τζαμάλ Κασόγκι, που συνεργαζόταν με την εφημερίδα Washington Post και ήταν ιδιαίτερα επικριτικός για τον ντε φάκτο ηγέτη της Σαουδικής Αραβίας, τον πρίγκιπα διάδοχο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, προκάλεσε διεθνή κατακραυγή.

Τσελίκ: Από «ανώτερο επίπεδο» οι οδηγίες για τη δολοφονία

Η δολοφονία του στο προξενείο δεν θα μπορούσε να διαπραχθεί χωρίς να έχουν δοθεί οδηγίες «από ανώτερο επίπεδο» στο Ριάντ, εκτιμά ο εκπρόσωπος τύπου του κυβερνώντος κόμματος της Τουρκίας AKP.

«Ποιος έδωσε την εντολή; Δεν πρόκειται για μια ενέργεια που θα μπορούσε να διαπραχθεί χωρίς οδηγίες από ανώτερο επίπεδο» δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης Ομέρ Τσελίκ, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου που παραχώρησε στην Άγκυρα. «Δεν κατηγορούμε κανέναν όμως δεν θα ανεχθούμε καμία επιχείρηση συγκάλυψης και αυτό πρέπει να γίνει σαφές» συμπλήρωσε ο ίδιος.

Επιπλέον, ο Τσελίκ διατύπωσε αμφιβολίες σχετικά με τις διαβεβαιώσεις του Ριάντ ότι δεν γνωρίζει πού βρίσκεται η σορός του δημοσιογράφου.

«Δεν υπάρχει περίπτωση να μην είχαν ενημερωθεί» σημείωσε, προσθέτοντας ότι ο πρόξενος της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη, ο οποίος μετέβη στο Ριάντ λίγες ημέρες μετά τη δολοφονία, αναμφισβήτητα μοιράστηκε τις πληροφορίες με τις σαουδαραβικές αρχές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή