ΚΟΣΜΟΣ

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: Το Κυπριακό δεν θα λυθεί λόγω της τουρκικής αδιαλλαξίας

archiepiskopos-kyproy-to-kypriako-den-tha-lythei-logo-tis-toyrkikis-adiallaxias-2281125

Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, ο οποίος στις 5 Νοεμβρίου 2006 εξελέγη προκαθήμενος της Εκκλησίας Κύπρου, επέστρεψε σήμερα στα καθήκοντά του, μετά τη δεκαπενθήμερη απουσία του στο Λονδίνο, όπου υποβλήθηκε σε λαπαροσκοπική αφαίρεση δύο ογκιδίων από το ήπαρ.

Το προσωπικό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου υποδέχθηκε τον κ. Χρυσόστομο στο γραφείο του, με θερμές ευχές και ιδιαίτερη εγκαρδιότητα. Ο Μακαριώτατος, με τη σειρά του, έδινε την ευχή σε όλους, δοξολογώντας τον Θεό, που για ακόμη μία φορά «ἐξήγαγεν αὐτὸν εἰς ἀναψυχήν».

Ο κ. Χρυσόστομος δήλωσε ότι αναλαμβάνει κανονικά και πάλι τα καθήκοντά του, αποφεύγοντας ωστόσο το ιδιαίτερα βεβαρημένο πρόγραμμα τουλάχιστον για τις επόμενες 6 εβδομάδες. Επιθυμία του, όπως είπε, είναι «να παραδώσει στο μέλλον την Ιερά Αρχιεπισκοπή και την Εκκλησία της Κύπρου χωρίς προβλήματα».

Ανέφερε ακόμα ότι ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, «ασκεί ορθά τα καθήκοντα του», επισημαίνοντας ότι «κακώς του ασκείται κριτική από το ΑΚΕΛ».

Εξέφρασε δε την εκτίμηση ότι το Κυπριακό «δεν θα λυθεί, λόγω της τουρκικής αδιαλλαξίας και όχι επειδή δεν θέλει ο πρόεδρος Αναστασιάδης».

Σχολιάζοντας την πρόθεση της Τουρκίας να διενεργήσει γεωτρήσεις, είπε ότι «όλα αυτά τα ακούει βερεσέ». Οι κινήσεις της Τουρκίας γίνονται για δημιουργία εντυπώσεων αφού η Άγκυρα γνωρίζει πολύ καλά ότι δεν υπάρχουν αποθέματα υδρογονανθράκων βορείως της Κύπρου, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χρυσόστομος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ