Ο Μπολσονάρο θα μεταφέρει την πρεσβεία της Βραζιλίας από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ

Ο Μπολσονάρο θα μεταφέρει την πρεσβεία της Βραζιλίας από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο εκλεγμένος πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαϊρ Μπολσονάρο επιβεβαίωσε σήμερα ότι θα μεταφέρει την πρεσβεία της Βραζιλίας στο Ισραήλ από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ, ένα μέτρο που έχει ήδη υλοποιήσει ο Αμερικανός ομόλογός του Ντόναλντ Τραμπ προκαλώντας σφοδρές αντιδράσεις.

«Όπως το ανακοινώσαμε ήδη κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, σκοπεύουμε να μεταφέρουμε την πρεσβεία της Βραζιλίας από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ» γνωστοποίησε ο Μπολσονάρο με μήνυμά του στο Twitter.

«Το Ισραήλ είναι ένα κυρίαρχο κράτος και εμείς πρέπει να το σεβαστούμε αυτό απόλυτα», συμπλήρωσε ίδιος.

Λίγο μετά το tweet του που δημοσιεύτηκε στην πορτογαλική και την αγγλική γλώσσα, ο ακροδεξιός πρόεδρος υποστήριξε σε μια συνέντευξηΤύπου πως δεν πιστεύει ότι αυτή η ανακοίνωση θα μπορούσε να δημιουργήσει «βαρύ κλίμα» στις σχέσεις μεταξύ της Βραζιλίας και των χωρών της Μέσης Ανατολής.

«Νιώθουμε τον μεγαλύτερο σεβασμό για τον λαό του Ισραήλ και για τον αραβικό λαό. Δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε προβλήματα με κανέναν. Θέλουμε να έχουμε εμπορικές σχέσεις με όλον τον κόσμο και να αναζητούμε ειρηνικές λύσεις για την επίλυση των προβλημάτων» υπογράμμισε.

Σε μια συνέντευξη που δημοσιεύτηκε σήμερα από την ισραηλινή εφημερίδα Hayom, που πρόσκειται στον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου, ο Μπολσονάρο υποστήριξε ότι το Ισραήλ πρέπει να είναι ελεύθερο στο να επιλέξει την πρωτεύουσά του.

«Όταν με ρωτούσαν, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, εάν θα το έκανα μόλις γινόμουν πρόεδρος, εγώ απαντούσα «ναι», εσείς αποφασίζετε ποια είναι η πρωτεύουσα του Ισραήλ, όχι τα άλλα κράτη» σημείωσε ο πρόεδρος της Βραζιλίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή