ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Έρευνες της Scotland Yard στο Εργατικό Κόμμα σχετικά με κατηγορίες για αντισημιτισμό

vretania-ereynes-tis-scotland-yard-sto-ergatiko-komma-schetika-me-katigories-gia-antisimitismo-2281464

Ποινική έρευνα άρχισε σχετικά με τις κατηγορίες για αντισημιτισμό στους κόλπους του Εργατικού Κόμματος, του μεγαλύτερου της αντιπολίτευσης στο Ηνωμένο Βασίλειο, ανακοίνωσε σήμερα η Scotland Yard.

Η αστυνομία αναφέρει σε ανακοίνωση πως την Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου έλαβε ένα «φάκελο που περιέχει έγγραφα έπειτα από μια συνέντευξη που δόθηκε στο LBC Radio».

«Το περιεχόμενο εξετάσθηκε από ειδικούς πράκτορες» και «άρχισε ποινική έρευνα σχετικά με ορισμένους από τους ισχυρισμούς που περιέχονται στα έγγραφα αυτά», εξήγησε η Scotland Yard.

Ένας εσωτερικός φάκελος του Εργατικού Κόμματος που περιλαμβάνει 45 υποθέσεις, μεταξύ των οποίων μηνύματα μίσους που αναρτήθηκαν από μέλη του κόμματος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, διέρρευσε στον ραδιοσταθμό LBC.

Ο ραδιοσταθμός διαβίβασε τον φάκελο αυτόν στην επικεφαλής της Scotland Yard Κρεσίντα Ντικ. Η αστυνομία εργάσθηκε σε συνεργασία με την εισαγγελία πριν ασκηθούν διώξεις.

Το Εργατικό Κόμμα δήλωσε έτοιμο να συνεργασθεί με τους ερευνητές.

«Το Εργατικό Κόμμα έχει ένα σταθερό σύστημα για να ερευνά τις προσφυγές για φερόμενες παραβάσεις των κανόνων του Εργατικού Κόμματος που διαπράττονται από μέλη».

«Όποιο πρόσωπο θεωρεί πως είναι θύμα παράβασης οφείλει να το επισημαίνει στην αστυνομία», προσθέτει το κόμμα που έχει περάσει τους τελευταίους μήνες αντικρούοντας κατηγορίες για αντισημιτισμό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ