Μετά από 17 χρόνια πολέμου Aμερικάνος στρατηγός παραδέχεται: Δεν μπορούμε να νικήσουμε τους Ταλιμπάν

Μετά από 17 χρόνια πολέμου Aμερικάνος στρατηγός παραδέχεται: Δεν μπορούμε να νικήσουμε τους Ταλιμπάν

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι ΗΠΑ εισέβαλαν στο Αφγανιστάν το 2001- μετά την επίθεση στους Δίδυμους  με  σκοπό της εξάρθρωσης της Αλ Κάιντα και την εκδίωξη των Ταλιμπάν από την εξουσία. 17 χρόνια μετά, και ενώ η εισβολή έχει εξελιχθεί στον μακροβιότερο πόλεμο  στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών, ο νέος επικεφαλής των επιχειρήσεων στο Αφγανιστάν ανακοίνωσε ότι οι ΗΠΑ δεν μπορούν να νικήσουν τους Ταλιμπάν στο πεδίο της μάχης.

« Η υπόθεση δεν πρόκειται να κερδηθεί στρατιωτικά, αλλά μόνο αν βρεθεί πολιτική λύση» δήλωσε στο NBC ο αμερικανός στρατηγός Όστιν Σκοτ Μίλερ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι Ταλιμπάν είναι επίσης «κουρασμένοι από τον πόλεμο» και μπορεί να ενδιαφέρονται να αρχίσουν τις συνομιλίες με την κυβέρνηση της Καμπούλ για μία πολιτική λύση.

Ωστόσο, δεν είναι σαφές εάν οι Ταλιμπάν είναι ανοικτοί στις διαπραγματεύσεις. Τον περασμένο μήνα, ένας κορυφαίος διοικητής των Ταλιμπάν δήλωσε στο RT, σε μια σπάνια συνέντευξη, ότι «οι ηγέτες της ομάδας δεν έχουν καμία επιθυμία να διαπραγματευτούν με τους Αμερικανούς». 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή