Το Πεκίνο διαβεβαιώνει ότι είναι διατεθειμένο να επιλύσει την εμπορική διένεξη με τις ΗΠΑ

Το Πεκίνο διαβεβαιώνει ότι είναι διατεθειμένο να επιλύσει την εμπορική διένεξη με τις ΗΠΑ

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Κίνα είναι διατεθειμένη να επιλύσει τα ζητήματα που προκαλούν την εμπορική διένεξη με τις ΗΠΑ μέσω συνομιλιών που θα χαρακτηρίζονται από αμοιβαίο σεβασμό και θα γίνουν με όρους ισοτιμίας, διαβεβαίωσε ο Ουάνγκ Μπινγκνάν, υφυπουργός Εμπορίου της χώρας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε σήμερα στο Πεκίνο.

Το Πεκίνο θέλει να προωθήσει την υγιή και σταθερή ανάπτυξη των διμερών σχέσεων, συμπλήρωσε ο υφυπουργός Εμπορίου της Κίνας, δύο ημέρες έπειτα από μια τηλεφωνική συνδιάλεξη των προέδρων Ντόναλντ Τραμπ και Σι Τζινπίνγκ κατά την οποία έγινε, σύμφωνα με τον πρώτο, μια «πολύ καλή συζήτηση» για τα ζητήματα του εμπορίου.

Οι ΗΠΑ και η Κίνα ενεπλάκησαν τους τελευταίους μήνες σε ανελέητο εμπορικό πόλεμο, ανταλλάσσοντας ομοβροντίες πρόσθετων τελωνειακών δασμών στα προϊόντα η μια της άλλης, γεγονός που ήγειρε ανησυχίες για την παγκόσμια οικονομία.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή