ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ: Πολύ μεγάλη νίκη όσων ενστερνίστηκαν τις αρχές μου

Τραμπ: Πολύ μεγάλη νίκη όσων ενστερνίστηκαν τις αρχές μου

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ, έκανε λόγο για μια «πολύ μεγάλη νίκη» στις ενδιάμεσες εκλογές της Τρίτης, αφού οι Ρεπουμπλικανοί ενίσχυσαν την πλειοψηφία τους στη Γερουσία, μολονότι οι Δημοκρατικοί έθεσαν υπό τον έλεγχό τους τη Βουλή των Αντιπροσώπων, για πρώτη φορά μετά από οκτώ χρόνια.

«Όσοι εργάστηκαν μαζί μου σ' αυτές τις απίστευτες Ενδιάμεσες Εκλογές, ενστερνιζόμενοι ορισμένες πολιτικές και αρχές, τα πήγαν πολύ καλά», ανέφερε στη σχετική ανάρτησή του στο Twitter ο Αμερικανός πρόεδρος, λίγο πριν τη συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει σήμερα το απόγευμα. «Όσοι δεν το έκαναν, λένε αντίο! Χθες ήταν μια τόσο μεγάλη νίκη, και μάλιστα υπό την πίεση των εμπαθών και εχθρικών μέσων ενημέρωσης», προσέθεσε χαρακτηριστικά.

Ο Τραμπ τηλεφώνησε νωρίτερα στην ηγέτιδα των Δημοκρατικών στη Βουλή των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι, για να την συγχαρεί για την έκβαση της εκλογικής αναμέτρησης. Είπε ότι οι Δημοκρατικοί βουλευτές, κάποιοι εκ των οποίων υποστηρίζουν ότι το κόμμα χρειάζεται νεότερη ηγεσία, θα πρέπει να την αναδείξουν και πάλι πρόεδρο της Βουλής.

Η 78χρονη Πελόζι ήταν η πρώτη γυναίκα πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων από το 2007 μέχρι το 2011, την τελευταία φορά που οι Δημοκρατικοί κατείχαν την πλειοψηφία στο συγκεκριμένο σώμα.

«Εντελώς αμερόληπτα, η Νάνσι Πελόζι αξίζει να εκλεγεί πρόεδρος της Βουλής από τους Δημοκρατικούς. Αν την δυσκολέψουν, ίσως να προσθέσουμε μερικές ρεπουμπλικανικές ψήφους. Έχει κερδίσει αυτή τη μεγάλη τιμή», είπε χαρακτηριστικά ο Τραμπ.

Ταυτόχρονα, ο πρόεδρος προειδοποίησε τη νέα πλειοψηφία της Βουλής πως «αν οι Δημοκρατικοί πιστεύουν ότι θα μπορούν να ξοδεύουν τα χρήματα των φορολογούμενων, για να ερευνούν εμάς στη Βουλή, τότε θα αναγκαστούμε πιθανότατα να εξετάσουμε την πιθανότητα να τους ερευνήσουμε κι εμείς στη Γερουσία για τις διαρροές απόρρητων πληροφοριών και ένα σωρό άλλα πράγματα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ