Διευκρινίσεις από τους δικηγόρους του Ριμπολόβλεφ: Υπόκειται σε δικαστικό έλεγχο αλλά είναι ελεύθερος

Διευκρινίσεις από τους δικηγόρους του Ριμπολόβλεφ: Υπόκειται σε δικαστικό έλεγχο αλλά είναι ελεύθερος

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι δύο δικηγόροι του Ρώσου μεγιστάνα Ντιμίτρι Ριμπλόβλεφ, Χερβ Τεμίμε και Τομάς Τζιακάρντι, με γραπτή δήλωση που έστειλαν στην «Κ», ξεκαθαρίζουν ότι ο ιδιοκτήτης της Μονακό χαίρει πλήρως τα δικαιώματα της ελευθερίας του.

Σε δήλωση που έγινε πριν από λίγο, οι δύο δικηγόροι επιβεβαιώνουν ότι «ο κ. Ριμπλόβλεφ κρίθηκε ύποπτος, όπως ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα η Γενική Εισαγγελέας».

«Επιβεβαιώνουμε επίσης ότι ο κ. Ριμπολόβλεφ υπόκειται σε δικαστικό έλεγχο, αλλά εξακολουθεί να απολαμβάνει την πλήρη ελευθερία του. Περιορίζεται μόνο από την επικοινωνία με τα πρόσωπα που ενδιαφέρουν την διαδικασία καθώς και με την υποχρεωτική εμφάνισή του στην κλήτευση του δικαστή, όπως πάντα έκανε και θα συνεχίσει να κάνει», προσθέτουν και στη συνέχεια εξηγούν τι ακριβώς σημαίνει το γεγονός ότι κρίθηκε ύποπτος:

«Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με το νόμο του Μονακό το γεγονός ότι κρίθηκε ύποπτος αντιπροσωπεύει ένα καθεστώς που χορηγείται σε ένα άτομο όταν ο δικαστής θεωρεί ότι υπάρχουν επαρκείς αποδείξεις εναντίον του. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι υπάρχουν επαρκείς λόγοι για να παραπεμφθεί σε δίκη και ακόμα περισσότερο, να βρεθεί ένοχος για οποιοδήποτε αδίκημα».

«Επιμένουμε στο γεγονός ότι σε αυτή τη φάση της διαδικασίας ο κ. Ριμπολόβλεφ είναι αθώος και τα δικαιώματα που συνδέονται με αυτό θα πρέπει να είναι απολύτως σεβαστά», αναφέρουν ακόμα.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ βρίσκεται στο επίκεντρο μιας έρευνας η οποία ξεκίνησε πριν από ένα χρόνο και συγκεκριμένα στις 22 Σεπτεμβρίου 2017 όταν το γραφείο του ανακριτή στο Μονακό άσκησε αγωγή εναντίον του Ρώσου δισεκατομμυριούχου με την κατηγορία της δωροδοκίας υψηλόβαθμων κρατικών λειτουργών.

Τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης χαρακτήρισαν την υπόθεση «Monaco Gate» η οποία και στοίχισε τη θέση δυο υψηλόβαθμων αξιωματούχων του πριγκιπάτου, οι οποίοι, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, αντάλλασσαν ύποπτα μηνύματα με την δικηγόρο του Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ, Τατιάνα Μπέρσεντα, ώστε να πάρουν αποφάσεις υπέρ του στην δικαστική διαμάχη του με τον Ελβετό έμπορο τέχνης, Υβ Μπουβιέ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή