ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκικά ΜΜΕ: Ο Ερντογάν «ψάχνει» στην Ελλάδα Τούρκο πρώην διεθνή ποδοσφαιριστή που κατηγορείται ως τρομοκράτης

Τουρκικά ΜΜΕ: Ο Ερντογάν «ψάχνει» στην Ελλάδα Τούρκο πρώην διεθνή ποδοσφαιριστή που κατηγορείται ως τρομοκράτης

Τουρκικό δικαστήριο έχει ξεκινήσει τη διαδικασία αιτήματος έκδοσης για τον πρώην Τούρκο διεθνή ποδοσφαιριστή Αρίφ Ερντέμ, ο οποίος αντιμετωπίζει πιθανή ποινή φυλάκισης 15 ετών στην Τουρκία για εικαζόμενη ένταξή στο κίνημα Γκιουλέν και διαφεύγει της σύλληψης από τον Ιούλιο του 2016.

Οι τουρκικές αρχές εξέδωσαν εναντίον ένταλμα σύλληψης τον Ιούλιο του 2016, λίγες ημέρες μετά από την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος, για την οποία ο Ερντογάν θεωρεί ενορχηστρωτή τον αυτοεξόριστο στις ΗΠΑ ιεροκύρηκα Φετουλάχ Γκιουλέν.

Ο διεθνής ποδοσφαιριστής διέφυγε και, σύμφωνα με την τουρκική ειδησεογραφική ιστοσελίδα Diken και άλλα μέσα, οι τουρκικές αρχές πιστεύουν ότι βρίσκεται στην Ελλάδα.

Ο Ερντέμ είναι ένας από τους πολλούς Τούρκους ποδοσφαιριστές που φέρεται ότι εμπλέκονται στο κίνημα Γκιουλέν, το οποίο η τουρκική κυβέρνηση χαρακτηρίζει ως τρομοκρατική οργάνωση. Ο ίδιος αρνείται ότι «είναι μέλος οποιασδήποτε τρομοκρατικής οργάνωσης ή οποιασδήποτε οργάνωσης που θα έκανε κακό στο έθνος και την πατρίδα μου».

Ο Ερντέμ, είναι 60 φορές διεθνής με την εθνική ομάδα της Τουρκίας ενώ, ως προπονητής της Γαλατασαράι, κέρδισε το κύπελλο UEFA το 2000.