ΚΟΣΜΟΣ

Τρία εκατομμύρια Βενεζουελάνοι έχουν μεταναστεύσει απο το 2015

Τρία εκατομμύρια Βενεζουελάνοι έχουν μεταναστεύσει απο το 2015

Τρία εκατομμύρια πολίτες της Βενεζουέλας, οι περισσότεροι από το 2015, έχουν φύγει από τη χώρα τους λόγω της πολιτικής και οικονομικής κρίσης, σύμφωνα με στοιχεία των Ηνωμένων Εθνών τα οποία δημοσιεύθηκαν την Τετάρτη.

Η βία, ο υπερπληθωρισμός και οι ελλείψεις σε τρόφιμα και φάρμακα, ώθησαν περίπου έναν στους δώδεκα πολίτες της χώρας να μεταναστεύσουν.

«Η μετανάστευση έχει αυξηθεί ραγδαία τους τελευταίους 6 μήνες », δήλωσε ο Γουίλιαμ Σπίντλερ, μέλος της Ύπαστης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, ο οποίος έκανε έκκληση στη διεθνή κοινότητα να «χαλαρώσει» τη στάση της απέναντι στις γειτονικές χώρες της Βενεζουέλας, οι οποίες δέχονται και τα κύματα των μεταναστών.

«Οι χώρες που έχουν δεχθεί τους περισσότερους μετανάστες είναι η Κολομβία και το Περού», αναφέρει ο Σπίντλερ. Συγκεκριμένα, η Κολομβία φιλοξενεί ένα εκατομμύριο Βενεζουελανούς.

Περίπου 3.000 άνθρωποι καταφθάνουν στην χώρα κάθε μέρα, ενώ η κυβέρνηση της χώρας πιστεύει ότι 4 εκατομμύρια βενεζουελανοί θα μένουν στην Μπογκοτά μέχρι το 2021, κοστίζοντας στη χώρα περίπου 9 δισεκατομμύρια δολάρια.