Νέες κυρώσεις σε βάρος Ρώσων και επιχειρήσεων επέβαλε η Ουάσινγκτον

Νέες κυρώσεις σε βάρος Ρώσων και επιχειρήσεων επέβαλε η Ουάσινγκτον

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν απόψε ότι επιβάλουν νέες, στοχευμένες κυρώσεις σε βάρος τριών προσώπων και εννέα οντοτήτων, σε αντίποινα για την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία και τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στις περιοχές της Ουκρανίας που ελέγχονται από τους φιλορώσους αυτονομιστές.

Μεταξύ των προσώπων που στοχοθετήθηκαν αυτή τη φορά από τα αμερικανικά μέτρα είναι ένας πρώην διοικητής του πυροβολικού, ο Βλαντιμίρ Ζαρίτσκι, ιδρυτής μιας εταιρείας που λειτουργεί στην Κριμαία καθώς και ένας πράκτορας της ρωσικής υπηρεσίας πληροφοριών (FSB), ο Αντρέι Σούτσκο. Ο τελευταίος κατηγορείται από την Ουάσινγκτον για την «εξωδικαστική απαγωγή, το 2017, ενός Τάταρου ακτιβιστή από την Κριμαία», ο οποίος αντιδρούσε στη ρωσική κατοχή της χερσονήσου, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ.

Κυρώσεις επιβλήθηκαν επίσης στον υφυπουργό Ασφάλειας της αυτοανακηρυχθείσας Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ, τον Αλεξάντρ Μπάσοφ για «σοβαρές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε εδάφη που κατέχονται δια της βίας από τη ρωσική κυβέρνηση». Το υπουργείο αυτό προστέθηκε στη «μαύρη λίστα» των ΗΠΑ, μαζί με οκτώ εταιρείες που λειτουργούν στην Κριμαία.

Με τις κυρώσεις, απαγορεύεται σε αυτά τα πρόσωπα και τις οντότητες να συνεργάζονται με Αμερικανούς και αποκλείεται η πρόσβασή τους στην αγορά των ΗΠΑ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή