Ο Λευκός Οίκος ανέστειλε τη διαπίστευση ανταποκριτή του CNN

Ο Λευκός Οίκος ανέστειλε τη διαπίστευση ανταποκριτή του CNN

2' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Τη διαπίστευση του ανταποκριτή του CNN στον Λευκό Οίκο, Τζιμ Ακόστα, ανέστειλε χθες η προεδρία, μετά τη «θερμή αντιπαράθεση» που είχε ο δημοσιογράφος με τον πρόεδρο Τραμπ κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου της Τετάρτης.

Σε ανακοίνωσή της, η υπεύθυνη Τύπου του Λευκού Οίκου, Σάρα Χάκαμπι-Σάντερς, κατηγόρησε τον Ακόστα για κακοποίηση νεαρής βοηθού του γραφείου Τύπου, όταν αυτή πρσπάθησε να του αφαιρέσει το μικρόφωνο, επικαλούμενη βίντεο, το οποίο όμως σειρά ειδικών χαρακτήρισαν παραποιημένο. «Ο Ακόστα άπλωσε τα χέρια του σε νεαρή γυναίκα, ασκούμενη στον Λευκό Οίκο, που προσπαθούσε να κάνει τη δουλειά της. Η συμπεριφορά αυτή είναι εντελώς ανεπίτρεπτη», ανέφερε στην ανακοίνωσή της η Χάκαμπι-Σάντερς.

Η αντιπαράθεση μεταξύ Ακόστα και της ασκουμένης ήταν σύντομη, ενώ ο Ακόστα μοιάζει να απομακρύνει με ήπιο τρόπο το χέρι της νεαρής γυναίκας από το μικρόφωνο, καθώς προσπαθεί να απευθύνει μία ακόμη ερώτηση στον πρόεδρο Τραμπ, λέγοντάς της: «Με συγχωρείτε, δεσποινίς». Σε μήνυμά του στο Twitter, ο Ακόστα χαρακτήρισε «ψευδή» την ανακοίνωση της Σάντερς, για να προσθέσει: «Η διαπίστευση μου αφαιρέθηκε ως αντίποινα για τις αιχμηρές ερωτήσεις μου». Σε ανακοίνωσή του, το δίκτυο CNN στήριξε τον δημοσιογράφο, αναφέροντας: «Η Χάκαμπι-Σάντερς δημοσιοποίησε ψευδείς κατηγορίες και εμφάνισε περιστατικό το οποίο ουδέποτε συνέβη. Η πρωτοφανής απόφαση αφαίρεσης διαπίστευσης αποτελεί απειλή για τη δημοκρατία μας. Η χώρα μας αξίζει κάτι καλύτερο. Ο Τζιμ Ακόστα έχει την πλήρη στήριξή μας». Η συνέντευξη Τύπου της Τετάρτης σηματοδότησε νέο γύρο αντιπαράθεσης μεταξύ του προέδρου και του δημοσιογραφικού κόσμου.

Ο καβγάς ξεκίνησε όταν ο Ακόστα ρώτησε τον Τραμπ για το καραβάνι μεταναστών που κατευθύνεται μέσω Μεξικού προς τα αμερικανικά σύνορα. Οταν ο Ακόστα προσπάθησε να θέσει δεύτερη ερώτηση, ο πρόεδρος Τραμπ, εμφανώς θυμωμένος, είπε: «Φτάνει!».

«Τα ΜΜΕ είναι τόσο εχθρικά», παραπονέθηκε ο Τραμπ, αφού είχε διατάξει με σκαιό τρόπο την Εϊπριλ Ράιαν του ραδιοφωνικού σταθμού American Urban Radio να καθίσει κάτω, όταν και αυτή προσπάθησε να τον ρωτήσει για το θέμα.

Παράπονα

Ο πρόεδρος εξέφρασε παράπονα ότι τα ΜΜΕ αδιαφορούν για την εξαιρετική πορεία της οικονομίας και ότι αυτά ευθύνονται για την πόλωση στη χώρα. «Μπορεί να κάνω κάτι καταπληκτικό και θα το εμφανίσουν σαν κάτι κακό», είπε ο Τραμπ. Η αντιπαράθεση του προέδρου με τον Ακόστα και τον Πίτερ Αλεξάντερ του NBC, ο οποίος υποστήριξε τον συνάδελφό του, απέκτησε προσωπικό χαρακτήρα. «Ηρθα εδώ σαν καλός άνθρωπος, με πρόθεση να απαντήσω σε ερωτήσεις και βρέθηκα απέναντι σε ανθρώπους που πετάγονται από τις θέσεις τους και ουρλιάζουν ερωτήσεις», είπε ο Τραμπ, ο οποίος ωστόσο μίλησε για 90 λεπτά παρά την αντιπαράθεσή του με τους δημοσιογράφους. Ο Ακόστα είχε ρωτήσει τον πρόεδρο γιατί το καραβάνι των μεταναστών απέκτησε τέτοια δημοσιότητα, εν μέσω ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων των ενδιάμεσων εκλογών, αμφισβητώντας την ακρίβεια του χαρακτηρισμού του καραβανιού ως «εισβολής» από τον πρόεδρο.

«Προτείνω να με αφήσετε να διοικήσω τη χώρα. Εσείς διοικήστε το CNN και αν τα πηγαίνατε καλύτερα σε αυτό, τα ποσοστά τηλεθέασής σας θα ήταν καλύτερα», τόνισε ο Τραμπ. Λίγο αργότερα, η αντιπαράθεση έγινε ακόμη οξύτερη, με τον πρόεδρο να λέει απευθυνόμενος στον Ακόστα: «Το CNN θα έπρεπε να ντρέπεται που σας έχει στο δυναμικό του. Είστε ένα αγενής και κακός άνθρωπος. Δεν έπρεπε να εργάζεστε στο CNN. Ο τρόπος που συμπεριφέρεστε στη Σάρα Σάντερς είναι φρικτός. Δεν πρέπει να συμπεριφέρεστε έτσι στους ανθρώπους».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή