Νέο Δελχί: Ευθύνες στα καλάμια και στα πυροτεχνήματα

Νέο Δελχί: Ευθύνες στα καλάμια και στα πυροτεχνήματα

45" χρόνος ανάγνωσης

ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ. Ενα τοξικό νέφος κάλυψε χθες την πρωτεύουσα της Ινδίας, καθώς η ποιότητα του ατμοσφαιρικού αέρα προσέγγισε επικίνδυνα για την υγεία επίπεδα την Πέμπτη λίγες ώρες αφού δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι εκτόξευσαν πυροτεχνήματα προκειμένου να γιορτάσουν το μεγάλο ινδουιστικό φεστιβάλ, το Ντιβαλί. Καθώς τα σχολεία είναι κλειστά για τις διακοπές, πολλά μικρά παιδιά παρέμειναν στο εσωτερικό των σπιτιών τους προκειμένου να ξεφύγουν από τους επικίνδυνους ρύπους στο Νέο Δελχί που έφτασαν στο 681, όπως καταγράφηκε από την αμερικανική πρεσβεία, ενώ μία ημέρα νωρίτερα βρίσκονταν στο 200.

Οι μετρήσεις των μικροσωματιδίων στην ατμόσφαιρα είναι 20 φορές υψηλότερες από το επίπεδο που θεωρείται ασφαλές από την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας και μπορεί να επιβαρύνει σημαντικά την καρδιολογική και πνευμονολογική υγεία.

Η κυβέρνηση επέρριψε τις ευθύνες για το τοξικό νέφος στις καύσεις καλαμιών στα αγροκτήματα και στα πυροτεχνήματα . Σύμφωνα με το ινδικό ινστιτούτο Τροπικής Μετεωρολογίας άνεμοι που θα φυσήξουν τις επόμενες ημέρες θα διασκορπίσουν τους ρύπους.