Τροχαίο ατύχημα στην αυτοκινητοπομπή που μετέφερε τους πρωθυπουργούς Βρετανίας – Βελγίου

Τροχαίο ατύχημα στην αυτοκινητοπομπή που μετέφερε τους πρωθυπουργούς Βρετανίας – Βελγίου

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο μοτοσικλετιστές της βελγικής αστυνομίας τραυματίσθηκαν σήμερα όταν αυτοκινητιστής έπεσε πάνω στην αυτοκινητοπομπή που μετέφερε τη βρετανίδα πρωθυπουργό Τερέζα Μέι και τον βέλγο ομόλογό της.

Δεν υπάρχει θέμα τρομοκρατικής επίθεσης, δήλωσε στο Reuters, ο εκπρόσωπος του βέλγου πρωθυπουργού Σαρλ Μισέλ, μετά το ατύχημα που σημειώθηκε έπειτα από τελετή κατάθεσης στεφάνων σε βρετανικό κοιμητήριο, καθώς την Κυριακή κλείνουν εκατό χρόνια από το τέλος του Πρώτου Παγκόσμιου Πολέμου.

«Hταν ένας απρόσεκτος οδηγός», είπε ο εκπρόσωπος. Ο αυτοκινητιστής άρχισε να κάνει προσπέραση της αυτοκινητοπομπής στον αυτοκινητόδρομο κοντά στη Μονς, όμως στη συνέχεια προσπάθησε να ξαναμπεί στη λωρίδα της αυτοκινητοπομπής πριν ολοκληρώσει την προσπέραση, κάνοντας τους δύο μοτοσικλετιστές που φρουρούσαν τη μέση της φάλαγγας των οχημάτων να χάσουν τον έλεγχο των μηχανών τους.

Καθώς ανατράπηκαν, οι μηχανές τους παραλίγο να χτυπήσουν το αυτοκίνητο που μετέφερε τον Μισέλ. Η Μέι, η οποία βρισκόταν σε όχημα στο εμπρός μέρος της αυτοκινητοπομπής, δεν είδε το συμβάν, δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Δεν τραυματίσθηκε κανείς άλλος εκτός από τους δύο αστυνομικούς. Ενώ η Μέι συνέχισε για να φθάσει στην επόμενη από τις τελετές στις οποίες θα παρευρεθεί, στη Γαλλία, ο Μισέλ σταμάτησε την υπόλοιπη αυτοκινητοπομπή και περίμενε να φθάσουν τα ασθενοφόρα ώστε τα πληρώματά τους να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες στους τραυματίες μοτοσικλετιστές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή