Συνωμοσία Κίνας – Ιντερπόλ «βλέπει» η οικογένεια του πρώην προέδρου του οργανισμού

Συνωμοσία Κίνας – Ιντερπόλ «βλέπει» η οικογένεια του πρώην προέδρου του οργανισμού

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για συνωμοσία με τις κινεζικές αρχές για τη σύλληψη του Μενγκ Χονγκουέι κατηγορεί την Ιντερπόλ η οικογένειά του δια μέσων των δικηγόρων της.

Μάλιστα, επισημαίνουν για την Ιντερπόλ πως  «διακυβεύει την ανεξαρτησία και την πολιτική της ουδετερότητα σχετικά με την υπόθεση».

Πιο συγκεκριμένα, οι δικηγόροι υποστηρίζουν ότι η υπηρεσία συνεργάζεται με το Πεκίνο στη βάση μίας στρατηγικής για τα ΜΜΕ μετά τη σύλληψη του Μενγκ, ενώ την κατηγορούν για παραβίαση θεμελιωδών δικαιωμάτων τόσο του ιδίου όσο και της οικογένειάς του βάσει του διεθνούς δικαίου.

Ας σημειωθεί, πως ο Μενγκ αγνοούνταν για πολλές ημέρες, έως ότου οι κινεζικές αρχές επιβεβαιώσουν ότι συνελήφθη, κατηγορούμενος για δωροδοκία.  Στη συνέχεια, εστάλη στην Ιντερπόλ επιστολή στην οποία ανακοίνωνε την παραίτησή του από τη θέση του προέδρου.

Την ίδια ώρα, η σύζυγός του, η οποία βρίσκεται στη Γαλλία, αποκάλυψε, ότι της είχε στείλει γραπτό μήνυμα, συνοδευόμενο από ένα emoji που απεικόνιζε ένα μαχαίρι, την ημέρα που εξαφανίστηκε, έτσι η ίδια παραμένει εξαιρετικά ανήσυχη για την τύχη του.

Ο σύζυγός της ήταν ένας από τους τελευταίους υψηλόβαθμους στόχους στην εκστρατεία των κινεζικών αρχών κατά της διαφθοράς.

Σε επιστολή προς τον πρεσβευτή της Κίνας στην Γαλλία, οι δικηγόροι ζήτησαν λεπτομέρειες για τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει, τις αποδείξεις για τις κατηγορίες αυτές και την τοποθεσία όπου κρατείται.

Τέλος, σε σημερινή ανακοίνωσή της προς την Daily Mail, η σύζυγος του Μενγκ αναφέρει: «Τα δίδυμα αγόρια μου αύριο θα κλείσουν τα 8 τους χρόνια χωρίς τον πατέρα τους. Αύριο είναι επίσης η δεύτερη επέτειος από την εκλογή του συζύγου μου ως πρόεδρος της Ιντερπόλ. Ελπίζω ότι η Ιντερπόλ, ο πρόεδρος Σι και ο πρωθυπουργός Λι θα σεβαστούν τα δικαιώματα της οικογένειάς μου και θα απαντήσουν στις επιστολές μας. Προσδοκώ για την οικογένειά μου να επανενωθεί με ασφάλεια το συντομότερο δυνατό».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή