Η Μισέλ Ομπάμα στο βιβλίο της μιλάει για τις εξωσωματικές

Η Μισέλ Ομπάμα στο βιβλίο της μιλάει για τις εξωσωματικές

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. «Χαμένη και μόνη», λέει ότι ένιωσε η Μισέλ Ομπάμα, αφού απέβαλε πριν από 20 χρόνια, πράγμα που την υποχρέωσε να υποβληθεί σε εξωσωματική γονιμοποίηση για να συλλάβει τις δύο κόρες της. «Ενιωσα ότι απέτυχα, γιατί δεν είχα συνειδητοποιήσει πόσο κοινές είναι οι αποβολές, αφού κανείς δεν συζητεί το θέμα αυτό. Καθόμαστε μόνες με τον πόνο μας, νομίζοντας ότι κάτι έσπασε μέσα μας», είπε η τέως Πρώτη Κυρία, μιλώντας χθες στην τηλεοπτική εκπομπή «Good Morning America».

Η 54χρονη σήμερα κ. Ομπάμα είπε ότι απέκτησε τις κόρες της, τη 17χρονη Σάσα και την 20χρονη Μάλια, όταν ήταν 34 και 35 ετών, χάρη στη μέθοδο της εξωσωματικής γονιμοποίησης. Την αποκάλυψη αυτή περιλαμβάνει η Μισέλ Ομπάμα στο νέο της βιβλίο, που μόλις κυκλοφόρησε στις ΗΠΑ, με τίτλο «Becoming». Σε αυτό, η κ. Ομπάμα μιλά για την παιδική της ηλικία στο Σικάγο, για τα κρούσματα ρατσιστικής συμπεριφοράς που αντιμετώπισε στη ζωή της ως δημόσιο πρόσωπο και για την εμπειρία της ως η πρώτη μαύρη σύζυγος προέδρου.

Στο βιβλίο της η Μισέλ Ομπάμα αποκαλύπτει ότι αιφνιδιάστηκε δυσάρεστα όταν έμαθε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ επρόκειτο να αντικαταστήσει τον σύζυγό της στον Λευκό Οίκο. Στις σελίδες του «Becoming», η κ. Ομπάμα επικρίνει δριμύτατα τον ρόλο του Ντόναλντ Τραμπ στη διατήρηση του μυθεύματος ότι ο Μπαράκ Ομπάμα δεν έχει γεννηθεί στις ΗΠΑ και ότι η ανάδειξή του στην προεδρία της χώρας δεν ήταν νόμιμη. «Η αμφισβήτηση της υπηκοότητας του συζύγου μου ήταν μέρος μισαλλόδοξου και επικίνδυνου σχεδίου, που απευθυνόταν σκόπιμα σε παράφρονες και συνωμοσιολόγους», γράφει η Μισέλ Ομπάμα. Στις σελίδες του βιβλίου, η κ. Ομπάμα αναρωτιέται πώς είναι δυνατόν τόσες γυναίκες να επέλεξαν έναν μισογύνη υποψήφιο στις προεδρικές εκλογές του 2016, αντί της Χίλαρι Κλίντον, λέγοντας ότι το σώμα της «δονείτο από οργή» αφού είδε το διαβόητο βίντεο του Τραμπ να μιλά για το πώς «αρπάζει τις γυναίκες από το εφήβαιο».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή