Νέα δημοσκόπηση στη Γερμανία: Πρώτη δύναμη στις γυναίκες οι Πράσινοι

Νέα δημοσκόπηση στη Γερμανία: Πρώτη δύναμη στις γυναίκες οι Πράσινοι

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περαιτέρω άνοδο των Πρασίνων, οι οποίοι μάλιστα αναδεικνύονται πρώτη δύναμη μεταξύ των γυναικών ψηφοφόρων, καταγράφει σημερινή δημοσκόπηση, η οποία πραγματοποιήθηκε από το Ινστιτούτο Emnid για λογαριασμό της Bild am Sonntag.

Στην ίδια δημοσκόπηση, η Γενική Γραμματέας του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) 'Ανεγκρετ Κραμπ-Καρεμπάουερ εμφανίζεται ως δημοφιλέστερη υποψηφιότητα για την διαδοχή της 'Αγγελα Μέρκελ στην ηγεσία του κόμματος.

Σύμφωνα με την έρευνα, η Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) παραμένει στο 25%, ενώ οι Πράσινοι κερδίζουν δύο μονάδες και ανεβαίνουν στο 22%. Ακολουθούν με 15% το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα που κερδίζει μία μονάδα (SPD) και η Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD), με την Αριστερά να υποχωρεί κατά μία μονάδα στο 9% και τους Φιλελεύθερους να παραμένουν στο 8%.

Στο ερώτημα σχετικά με τους υποψήφιους για την ηγεσία του CDU, η 'Ανεγκρετ Κραμπ-Καρενμπάουερ προηγείται με 32% και ακολουθούν ο Φρίντριχ Μερτς με 32% και ο υπουργός Υγείας Γενς Σπαν με 9%. Το 14% των ερωτηθέντων απαντά ότι δεν επιθυμεί κανέναν από τους τρεις για την θέση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή