ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: 1.500 διαδηλωτές στο Παρίσι κατά του Ντόναλντ Τραμπ

Γαλλία: 1.500 διαδηλωτές στο Παρίσι κατά του Ντόναλντ Τραμπ

«Τραμπ=πόλεμος»: περισσότεροι από 1000 άνθρωποι διαδήλωσαν, σε ειρηνικό κλίμα, σήμερα στο Παρίσι, στην Πλατεία της Δημοκρατίας, κατά της παρουσίας του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στις εκδηλώσεις μνήμης της 11ης Νοεμβρίου.

Για τουλάχιστον 3 ώρες, οι διαδηλωτές κατήγγειλαν την άφιξη του μεγιστάνα στη γαλλική πρωτεύουσα. Μαζί τους είχαν ένα τεράστιο μπαλόνι, ομοίωμα του Ντόναλντ Τραμπ, όπου παρομοιάζεται με ένα μωρό που γκρινιάζει και φοράει πάνα βρακάκι, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν τουλάχιστον 1500 άνθρωποι. Πραγματοποιήθηκε υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας έπειτα από το κάλεσμα που απηύθυνε η συλλογικότητα "Ni guerres ni état de guerre", ενώ δεν σημειώθηκε «κανένα επεισόδιο», σύμφωνα με την αστυνομία.

Οι αρχές φοβόντουσαν για το ενδεχόμενο ταραχών στην πλατεία της Δημοκρατίας και είχαν αναπτύξει ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Υπήρχαν φόβοι για συμμετοχή στη διαδήλωση «200-400 βίαιων ακτιβιστών».

Αψηφώντας το ψιλόβροχο, ορισμένοι από τους διαδηλωτές κρατούσαν πλακάτ όπου αναγράφονταν συνθήματα όπως: «Κύριε Μίσος, Φύγε από την Ευρώπη» ή «Όχι δικαιοσύνη, όχι ειρήνη».

Στο άγαλμα της πλατείας οι διοργανωτές κρέμασαν ένα πανό με το σύνθημα «Τραμπ=πόλεμος».

«Ο Τραμπ διακινεί την κοινωνική αταξία και τον διχασμό μεταξύ των κοινοτήτων, απευθύνει έναν λόγο υπέρ του μίσους και καταφέρεται συχνά εναντίον των ασθενέστερων» δήλωσε η Μπενεντίκτ Γκαμπιρασιό, μια ακτιβίστρια του κινήματος Women's March Paris.

«Είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός όπλων στον κόσμο και είναι ντροπή να τον προσκαλούν σε αυτές τις εκδηλώσεις μνήμης για την ειρήνη» επισήμανε από την πλευρά της η Αν Σμίτ, 62 ετών, που φόραγε το καπέλο του Αστερίξ και κρατούσε ένα πλακάτ με το σύνθημα «Όλοι οι Γαλάτες εναντίον του Τραμπ».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ