Οι σύζυγοι των ηγετών γευμάτισαν στις Βερσαλλίες με οικοδέσποινα τη Μπριζίτ Μακρόν

Οι σύζυγοι των ηγετών γευμάτισαν στις Βερσαλλίες με οικοδέσποινα τη Μπριζίτ Μακρόν

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μελάνια Τραμπ, Σαρλίν του Μονακό, αλλά και Ξαβιέ Τζιοκαντί: οι σύζυγοι των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων, που παρέστησαν σήμερα στις εκδηλώσεις για τη λήξη του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου έτυχαν θερμής υποδοχής από την Πρώτη Κυρία της Γαλλίας Μπριζίτ Μακρόν για ένα γεύμα στα Ανάκτορα των Βερσαλλιών.

Την ώρα που οι ηγέτες της διεθνούς κοινότητας γευμάτιζαν στο μέγαρο των Ηλυσίων με τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, η σύζυγός του Μπριζίτ προσέφερε στις και στους συντρόφους τους το ίδιο μενού: κοτόπουλο Μπρες και πατάτες, σε ένα ωστόσο πιο επιβλητικό περιβάλλον, στα Ανάκτορα των Βερσαλλιών.

Φορώντας ένα χακί σύνολο, η Πρώτη Κυρία της Γαλλίας υποδέχθηκε μαζί με την Κατρίν Πεγκάρ, την πρόεδρο του κρατικού οργανισμού του Ανακτόρου των Βερσαλλιών, τους 40 προσκεκλημένους της, όπως μετέδωσαν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου.

Η σύζυγος του προέδρου των ΗΠΑ Μελάνια Τραμπ, με ένα γκρι σύνολο, έφθασε τελευταία, αρκετή ώρα μετά τις άλλες.

Μεταξύ των προσωπικοτήτων που έδωσαν το παρόν ήταν η πριγκίπισσα Σαρλίν του Μονακό, η σύζυγος του πρίγκιπα Αλβέρτου, η Ντομινίκ Ουαταρά, η Πρώτη Κυρία της Ακτής Ελεφαντοστού, ο Γκοτιέ Ντεστενέ, ο σύζυγος του πρωθυπουργού του Λουξεμβούργου Ξαβιέ Μπετέλ, η Σάρα Νετανιάχου, η σύζυγος του πρωθυπουργού του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο Ξαβιέ Τζιοκαντί, ο σύζυγος της διευθύντριας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ.

Σε μια σύντομη ομιλία της για να υποδεχθεί κι επίσημα τις/τους προσκεκλημένους της η Μπριζίτ Μακρόν αναφέρθηκε στους συγγραφείς Μολιέρο και Λα Φοντέν, αλλά και σε σύγχρονους καλλιτέχνες τα έργα των οποίων εκτίθενται στις Βερσαλλίες.

«Η ειρήνη δεν "παγώνει" ποτέ στην Ιστορία και παραμένει μια αναζήτηση» είπε μεταξύ άλλων η Πρώτη Κυρία της Γαλλίας, σύμφωνα με την ανακοίνωση του προεδρικού μεγάρου, καλώντας τις/τους φιλοξενούμενούς της να «προστατεύσουν τον κόσμο από μια δυσβάστακτη μοίρα».

Η ίδια μίλησε για μια σειρά δεσμεύσεων που έχει αναλάβει, όπως την εκπαίδευση, την ισότητα των δύο φύλων, την προστασία των μειονοτήτων και τη μάχη κατά της παιδικής κακοποίησης.

Μετά το γεύμα, ακολούθησε ένα κονσέρτο της Φιλαρμονικής της Βιέννης και μια ξενάγηση στα ανάκτορα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή