Αl Jazeera: Τα τελευταία λόγια του Τζαμάλ Κασόγκι

Αl Jazeera: Τα τελευταία λόγια του Τζαμάλ Κασόγκι

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα τελευταία λόγια του Τζαμάλ Κασόγκι πριν από τη δολοφονία του, αποκαλύπτει ο επικεφαλής των ερευνών της τουρκικής εφημερίδας Sabah, Nazif Karaman.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το Αl Jazeera,  ο Κασόγκι λίγο πριν αφήσει την τελευταία του πνοή μέσα στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη είπε: «πνίγομαι, βγάλτε μου τη σακούλα από το κεφάλι, είμαι κλειστοφοβικός».

Παράλληλα ο Nazif Karaman αποκάλυψε στο Αl Jazeera, ότι η δολοφονία σύμφωνα με τα ηχητικά που έχουν καταγραφεί, κράτησε περίπου επτά λεπτά.

Για την υπόθεση Κασόγκι συνομίλησαν το Σάββατο, κατά τη διάρκεια γεύματος  στο Παρίσι, στις επετειακές εκδηλώσεις των εκατό χρόνων από τη λήξη του Α' Παγκοσμίου Πολέμου ο  πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ και ο Τούρκος ομόλογος του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Γάλλος ΥΠΕΞ: Η Γαλλία δεν έχει στην κατοχή της ηχογραφημένα ντοκουμέντα

Ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών πάντως δήλωσε σήμερα ότι η Γαλλία δεν έχει στην κατοχή της ηχογραφημένα ντοκουμέντα που να συνδέονται με την δολοφονία του Σαουδάραβα δημοσιογράφου, όσο μπορεί εκείνος να γνωρίζει, αντικρούοντας έτσι τα σχόλια του Τούρκου προέδρου.

Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο, ο Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η Γαλλία, η Γερμανία και η Βρετανία έχουν στην κατοχή τους τα ηχητικά ντοκουμέντα, αλλά ο Λε Ντριάν σε συνέντευξή του στο France 2 είπε ότι απ΄ ό,τι γνωρίζει κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

Ερωτηθείς αν αυτό σημαίνει ότι ο Τούρκος πρόεδρος ψεύδεται, ο Λε Ντριάν απάντησε: «σημαίνει ότι παίζει ένα πολιτικό παιχνίδι υπό αυτές τις συνθήκες».

 

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή