Βρέθηκαν τα κλεμμένα ημερολόγια του Τζον Λένον

Βρέθηκαν τα κλεμμένα ημερολόγια του Τζον Λένον

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διώξεις εναντίον ενός 59χρονου άσκησε σήμερα η εισαγγελία του Βερολίνου για απόπειρα πώλησης των κλεμμένων ημερολογίων του Τζον Λένον.

Ο ύποπτος, που κατονομάσθηκε από τις γερμανικές αρχές ως Erhan G., είχε διεξαγάγει το 2014 έναν πλειστηριασμό με σκοπό να πουλήσει τα συγκεκριμένα αντικείμενα, λαμβάνοντας μάλιστα προκαταβολή  785.000 ευρώ.

Τα ημερολόγια, που είχαν κλαπεί από την Γιόκο Ονο το 2006 και κατέληξαν -άγνωστο μέσω ποίας ακριβώς οδού- στο Βερολίνο περιελάμβαναν επίσης επιστολές, μία ηχογράφηση κονσέρτου των Μπητλς και ένας ζευγάρι γυαλιά του Τζον Λένον.

Ανάμεσα στα κλαπέντα, βρισκόταν και το τελευταίο ημερολόγιο του Λένον, το οποίο είχε τελευταία ημερομηνία σημειώσεων την 8η Δεκεμβρίου 1980, την ημέρα δηλαδή της δολοφονίας του βρετανού μουσικού στη Νέα Υόρκη.

Περιείχε μάλιστα τη σημείωση ότι εκείνο το πρωί, ο Τζον και η Γιόκο είχαν ραντεβού με τη φωτογράφο Αννυ Λίμποβιτζ.

«Επιπλέον έγγραφα, μία εικονογράφηση και ένα ακόμη ζευγάρι γυαλιά» βρέθηκαν επίσης στο αυτοκίνητο του υπόπτου», ανακοίνωσαν οι γερμανικές αρχές.

Η αστυνομία υποπτεύεται ότι τα εν λόγω αντικείμενα εκλάπησαν από τον πρώην οδηγό της Ονο, προτού μεταφερθούν στην Τουρκία ενώ από εκεί πουλήθηκαν στο Βερολίνο. και από εκεί 

Οπως έγινε σήμερα γνωστό, τα αντικείμενα, η αξία των οποίων έχει εκτιμηθεί πάνω από τα τα 3,1 εκατομμύρια ευρώ, παραδόθηκαν στον δικηγόρο της Ονο στις 21 Σεπτεμβρίου.

Πηγή: AP

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή