ΚΟΣΜΟΣ

Μάθημα «πώς να σκοτώνεις Ρώσους» στις παιδικές κατασκηνώσεις των ακροδεξιών της Ουκρανίας (φωτογραφίες)

mathima-pos-na-skotoneis-rosoys-stis-paidikes-kataskinoseis-ton-akrodexion-tis-oykranias-fotografies-2283293

Στη θερινή κατασκήνωση που δημιουργήθηκε από μία από τις ριζοσπαστικές εθνικιστικές ομάδες της Ουκρανίας, οι μικροί κατασκηνωτές – ηλικίας τουλάχιστον 8 ετών – κάνουν μαθήματα σκοποβολής με αληθινά όπλα και μαθαίνουν πώς να πυροβολούν και να σκοτώνουν Ρώσους και φιλορώσους. 

Η κατασκήνωση «Ναός της Θέλησης» της εθνικιστικής οργάνωσης Svoboda (Ελευθερία), είναι κρυμμένη βαθιά σε κάποιο δάσος στη δυτική Ουκρανία, έχει δύο σκοπούς: να εκπαιδεύσει τα παιδιά στα όπλα για να υπερασπιστούν τη χώρα τους και να τους εμφυσήσει την εθνικιστική ιδεολογία, σύμφωνα με το The Associated Press που επισκέφθηκε το camp.

mathima-pos-na-skotoneis-rosoys-stis-paidikes-kataskinoseis-ton-akrodexion-tis-oykranias-fotografies0

Τα παιδιά – αγόρια και κορίτσια – παίρνουν μέρος ακόμα και σε νυχτερινές ασκήσεις περιπολίας έξω από τα κοντινά χωριά, κρατώντας αληθινά όπλα. 

mathima-pos-na-skotoneis-rosoys-stis-paidikes-kataskinoseis-ton-akrodexion-tis-oykranias-fotografies2

Οι ακροδεξιές οργανώσεις της Ουκρανίας έχουν κατηγορηθεί για βία και ρατσισμό, αλλά διαδραμάτισαν κεντρικό, εθελοντικό ρόλο στον πόλεμο με τη Ρωσία το 2014 – με κατάληξη της προσάρτηση της Κριμαίας από τη Μόσχα – και έχουν διατηρήσει δεσμούς με την κυβέρνηση.

mathima-pos-na-skotoneis-rosoys-stis-paidikes-kataskinoseis-ton-akrodexion-tis-oykranias-fotografies4

Νωρίτερα αυτό το έτος, το Υπουργείο Νεολαίας και Αθλητισμού έδωσε περίπου 150.000 δολάρια για τη χρηματοδότηση ορισμένων από τις παιδικές κατασκηνώσεις, από τις δεκάδες που ίδρυσαν οι εθνικιστές.