Ακιντζί: Οι Τουρκοκύπριοι δεν θα δεχτούν αποφάσεις στη λογική μειοψηφίας – πλειοψηφίας

Ακιντζί: Οι Τουρκοκύπριοι δεν θα δεχτούν αποφάσεις στη λογική μειοψηφίας – πλειοψηφίας

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τις δικές του απόψεις για το μέλλον του Κυπριακού εξέφρασε σε συνέντευξη Τύπου ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων Μουσταφά Ακιντζί, δίνοντας απαντήσεις στις πρόσφατες τοποθετήσεις του Νίκου Αναστασιάδη.

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης ανέφερε πως θα συναντιόταν με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη σήμερα Δευτέρα ωστόσο η συνάντηση δεν έγινε εξαιτίας του οτι δεν υπήρξε πρόοδος ούτε στην κινητή τηλεφωνία ούτε στο ηλεκτρικό ρεύμα.

Ο Μουσταφά Ακιντζί ξεκαθάρισε πως σύμφωνα με τις παραμέτρους του ΟΗΕ από τώρα και στο εξής οι σχέσεις των κοινοτήτων δεν θα έχουν χαρακτήρα «μειοψηφίας» και «πλειοψηφίας» και ότι η τ/κ πλευρά δεν πρόκειται να αποδεχθεί τη λήψη αποφάσεων σε επίπεδο κεντρικής κυβέρνησης με βάση τη λογική 

Δεν παρέλειψε να τοποθετηθεί και στο παράδειγμα του Νίκου Αναστασιάδη για το Eastmed, σημειώνοντας πως με αυτό παραγράφει ο,τι έχει συμφωνηθεί. 

Κληθείς να σχολιάσει κατά πόσο τίθεται θέμα λύσης δύο κρατών, ο κ. Ακιντζί επεσήμανε πως» «δεν διαπίστωσα κάτι τέτοιο. Δεν υπάρχει ε/κ ηγέτης που θα συζητήσει λύση δυο κρατών με την τ/κ κοινότητα» ενώ, απαντώντας στο κατά πόσο υπάρχει μοντέλο λύσης δύο κρατών υπό τη σκέπη της Ε.Ε, δήλωσε ότι στοχεύει στο εφικτό και ότι επιθυμεί να δώσει τέλος στο status quo.

Πηγή: Καθημερινή Κύπρου

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή