Επιβεβαιώνει τον Ερντογάν ο Τριντό για τις πληροφορίες

Επιβεβαιώνει τον Ερντογάν ο Τριντό για τις πληροφορίες

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απαράδεκτες χαρακτήρισε η Αγκυρα τις δηλώσεις του Γάλλου υπουργού Εξωτερικών, ο οποίος καταλόγισε στον Ταγίπ Ερντογάν «πολιτικά παιχνίδια» γύρω από την υπόθεση Κασόγκι. Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο France 2, ο Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν δήλωσε ότι δεν έχει γνώση τουρκικών πληροφοριών για τις συνθήκες της δολοφονίας του Τζαμάλ Κασόγκι στο σαουδαραβικό προξενείο της Κωνσταντινούπολης, διαψεύδοντας έτσι τον Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος είχε δηλώσει το περασμένο Σάββατο στο Παρίσι, όπου συμμετείχε στις εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από το τέλος του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, ότι η χώρα του είχε μοιραστεί με συμμάχους της, όπως οι ΗΠΑ, η Γαλλία, η Γερμανία και η Βρετανία, ηχογραφήσεις σχετικές με την αποτρόπαια δολοφονία. «Οι τουρκικές υπηρεσίες πληροφοριών μοιράστηκαν τα σχετικά ντοκουμέντα με τις γαλλικές στις 24 Οκτωβρίου», επέμεινε χθες ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, για να προσθέσει: «Αναρωτιέμαι μήπως οι Γάλλοι προσπαθούν να συγκαλύψουν το έγκλημα». Ο Καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό κάλυψε τον Ερντογάν, επιβεβαιώνοντας ότι η Αγκυρα παρέδωσε στη χώρα του τα σχετικά ηχητικά ντοκουμέντα.

Τέλος, δημοσίευμα των New York Times αναφέρει ότι ανώτατοι αξιωματούχοι των σαουδαραβικών μυστικών υπηρεσιών, που συνδέονται με τον πρίγκιπα διάδοχο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, συζήτησαν με επιχειρηματίες σχέδιο για δολοφονίες Ιρανών αξιωματούχων ένα χρόνο πριν από τη δολοφονία του Κασόγκι.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή