ΚΟΣΜΟΣ

Πρωτοφανής επίθεση Τραμπ κατά Μακρόν και Γαλλίας

Πρωτοφανής επίθεση Τραμπ κατά Μακρόν και Γαλλίας

Ολομέτωπη επίθεση μέσω twitter εναντίον του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, εξαπέλυσε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Τραμπ σχολίασε την χαμηλή δημοτικότητα του Γάλλου προέδρου, η οποία σύμφωνα με τον ίδιο βρίσκεται στο 26%, την ώρα που η ανεργία στην χώρα είναι στο 10%, ενώ επεφύλασσε και ιδιαίτερα προσβλητικές αναφορές για τη χώρα του Εμανουέλ Μακρόν λέγοντας ότι «δεν υπάρχει πιο εθνικιστική χώρα από την Γαλλία.

Κατηγόρησε εκ νέου τον Μακρόν με αφορμή τον Ευρωπαϊκό Στρατό, «θυμίζοντας» ότι ήταν η Γερμανία αυτή που ξεκίνησε τον Πρώτο και τον Δεύτερο Παγκόσμιο και όχι η Αμερική εναντίον και της όποιας φέρεται να επιθυμεί ο Γάλλος πρόεδρος να δημιουργηθεί στρατός.

Πρωτοφανής επίθεση Τραμπ κατά Μακρόν και Γαλλίας-1

Επιθετικό ήταν το σχόλιό του και για τους «υψηλούς δασμούς», σύμφωνα με τον ίδιο, που βάζει η Γαλλία στις εισαγωγές αμερικανικών κρασιών, την ώρα που η Αμερική διατηρεί «χαμηλούς δασμούς για τα γαλλικά προϊόντα».

Tέλος, ο Τραμπ προχώρησε και σε μία παραφθορά του δικού του προεκλογικού συνθήματος, ζητώντας «να γίνει ξανά η Γαλλία μεγάλη»…

Την πρωτοφανή επίθεση Τραμπ, σχολίασε μεν -ανωνύμως- σύμβουλος  του Γάλλου Προέδρου,  χαρακτηρίζοντας, ειρωνικά, «ευχάριστο» το γεγονός ότι ο Τραμπ θυμάται την ευρωπαϊκή ιστορία, αλλά δεν σχολίασε το γραφείο του Γάλλου Προέδρου.

«O Γάλλος Πρόεδρος δεν έχει κάτι να πει», σημείωναν πηγές από το Μέγαρο Ηλυσίων , προσθέτοντας ότι ο κ. Μακρόν είχε καταστήσει σαφείς τις θέσεις του  για τον ευρωπαϊκό στρατό και την άμυνα της ΕΕ στον Πρόεδρο Τραμπ, κατά τη διάρκεια της πρόσφατης συνάντησής τους, το περασμένο Σάββατο στο Παρίσι.