Αύριο στη Βουλή οι επίσημες ανακοινώσεις Μέι – Αναμένεται σύντομη δήλωσή της μετά το υπουργικό

Αύριο στη Βουλή οι επίσημες ανακοινώσεις Μέι – Αναμένεται σύντομη δήλωσή της μετά το υπουργικό

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε εξέλιξη είναι στο Λονδίνο η κρίσιμη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου που έχει συγκαλέσει η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι προκειμένου να εγκρίνει το σχέδιο συμφωνίας για το Brexit στο οποίο κατέληξε χθες με τις Βρυξέλλες.

H μαραθώνια συνεδρίαση, που ξεκίνησε λίγο μετά τις 16.00 ώρα Ελλάδας και βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η Τερέζα Μέι θα προβεί σε μία σύντομη δήλωση μετά το τέλος της συνεδρίασης, ενώ αναβάλλονται για αύριο οι επίσημες ανακοινώσεις, οι οποίες που θα γίνουν στη Βουλή.

Επιπλέον γνωστοποιήθηκε ότι σήμερα δεν θα υπάρξει συνέντευξη Τύπου.

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός προσπαθεί να πείσει το υπουργικό της συμβούλιο να αποδεχθεί το σχέδιο της συμφωνίας για το διαζύγιο με την ΕΕ, το οποίο οι επικριτές της υποστηρίζουν ότι απειλεί την κυβέρνησή της και την ενότητα του Ηνωμένου Βασιλείου. Η ίδια υπεραμύνθηκε της συμφωνίας, λέγοντας ότι ανταποκρίνεται «στην ψήφο των Βρετανών».

Η συμφωνία προβλέπει τη λήψη απόφασης τον Ιούλιο του 2020 προκειμένου να παραμείνουν ανοικτά τα ιρλανδικά σύνορα, σύμφωνα με πηγές της ΕΕ. Όμως, οι υπουργοί της Μέι είναι διχασμένοι. 

Παράλληλα με το υπουργικό συμβούλιο της Μέι, προγραμματίζεται συνάντηση των εκπροσώπων των 27 κρατών-μελών στις Βρυξέλλες. Θα εξετάσουν την προτεινόμενη συμφωνία και θα αναμένουν να δουν εάν θα την εγκρίνει το υπουργικό συμβούλιο της Βρετανίας.

Αν τελικά η συμφωνία επιβεβαιωθεί από το βρετανικό υπουργικό συμβούλιο και τους ηγέτες της ΕΕ, η Μέι πρέπει να δημοσιοποιήσει στο κοινοβούλιο τη συμφωνία αποχώρησης καθώς και το περίγραμμα μιας συμφωνίας για τις μελλοντικές σχέσεις της Βρετανίας με την ΕΕ.

Θα ακολουθήσει συζήτηση, που αναμένεται να διαρκέσει αρκετές ημέρες και θα τελειώσει με μια ψηφοφορία στην κάτω βουλή για την έγκριση της συμφωνίας.

Τότε, το ερώτημα που ήδη απασχολεί τη Βρετανία είναι αν το κοινοβούλιο θα στηρίξει την Μέι για τη συμφωνία για το Brexit. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή