Νέα καταγγελία για βιασμό κατά του Ουάινσταϊν

Νέα καταγγελία για βιασμό κατά του Ουάινσταϊν

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ. Μήνυση σε δικαστήριο του Λος Αντζελες κατά του παραγωγού Χάρβεϊ Ουάινσταϊν για βιασμό, κατέθεσε η ηθοποιός και μοντέλο Παζ ντε λα Χουέρτα, υποστηρίζοντας ότι έπεσε θύμα βιασμού δύο φορές από τον διαβόητο πλέον παραγωγό.

Η ηθοποιός ισχυρίστηκε στην κατάθεσή της ότι ο Ουάινσταϊν τη βίασε δύο φορές το 2010, προτού εξαπολύσει πραγματική εκστρατεία εκφοβισμού, με στόχο να πλήξει την καριέρα της. Η Ντε Λα Χουέρτα υποστηρίζει ότι μεταξύ των δύο περιστατικών βιασμού, ο Ουάινσταϊν της τηλεφωνούσε και την ειρωνευόταν, ενώ αποκάλυψε επίσης ότι ένα μήνα μετά τον πρώτο της βιασμό από τον Ουάινσταϊν, ο παραγωγός προσπάθησε με απειλές να την πείσει να κάνει έρωτα μαζί του και με μία ακόμη γυναίκα.

Ενα χρόνο μετά τον βιασμό, η Ντε Λα Χουέρτα απολύθηκε από τη δημοφιλή σειρά «Boardwalk Empire», με σκηνοθέτη και παραγωγό τον Μάρτιν Σκορσέζε. Στη μήνυση, η ηθοποιός εκφράζει υπόνοιες ότι ο Ουάινσταϊν βρισκόταν πίσω από την απόλυσή της.

Ο συνήγορος του Ουάινσταϊν, Μπεν Μπράφμαν, επεσήμανε ότι η απόφαση της Ντε Λα Χουέρτα να μην καταθέσει τη μηνυτήρια αναφορά στη Νέα Υόρκη, όπου σημειώθηκαν τα αδικήματα, δείχνει «ότι οι ισχυρισμοί της είναι αβάσιμοι και προϊόντα ψυχικά ασταθούς χαρακτήρα, με πλούσια φαντασία».

Στη μήνυση, η 34χρονη Ντε Λα Χουέρτα υποστηρίζει ότι ο «πόλεμος» που διεξήγαγε εναντίον της ο Ουάινσταϊν της κόστισε τουλάχιστον 60 εκατ. δολάρια σε διαφυγόντα έσοδα.

Η ηθοποιός Ασλεϊ Τζαντ, μία από τις πολλές γυναίκες που έχουν μηνύσει τον Ουάινσταϊν, αναφέρει στη δική της μήνυση ότι ο παραγωγός προσπάθησε συνειδητά να πλήξει την καριέρα της και της στέρησε τουλάχιστον έναν κινηματογραφικό ρόλο.

Η Τζαντ μνημόνευσε περυσινή συνέντευξη με τον σκηνοθέτη Πίτερ Τζάκσον, ο οποίος αποκάλυψε ότι ο Ουάινσταϊν τον είχε προειδοποιήσει να μην προσλάβει την Τζαντ, αλλά και τη Μίρα Σορβίνο, για τη σειρά ταινιών «Αρχοντας των Δαχτυλιδιών». Και οι δύο γυναίκες ισχυρίστηκαν ότι ο Ουάινσταϊν τις παρενόχλησε σεξουαλικά.

Στη μήνυσή της, η Ντε Λα Χουέρτα υποστηρίζει ότι ο παραγωγός τη βίασε στο διαμέρισμά της στη Νέα Υόρκη το 2010. Ενα μήνα αργότερα, η Ντε Λα Χουέρτα ζήτησε από τον παραγωγό να την επισκεφθεί, με σκοπό να του ζητήσει εξηγήσεις. Εκεί, ο Ουάινσταϊν φέρεται να τη βίασε πάλι.

Τρεις εβδομάδες αργότερα, ο Ουάινσταϊν φέρεται να εμφανίστηκε γυμνός μπροστά της σε ξενοδοχείο του Λος Αντζελες, προτείνοντάς της να κάνουν έρωτα με μία ακόμη γυναίκα.

Περισσότερες από 75 γυναίκες έχουν καταγγείλει τον Ουάινσταϊν για παρενόχληση και βιασμό, με τις καταγγελίες τους να δίνουν το έναυσμα για το κίνημα διαμαρτυρίας #MeToo, κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης και της «τοξικής πατριαρχίας».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή