Αίτημα ευρωβουλευτών στην Amazon να σταματήσει την πώληση προϊόντων με το σφυροδρέπανο

Αίτημα ευρωβουλευτών στην Amazon να σταματήσει την πώληση προϊόντων με το σφυροδρέπανο

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με επιστολή τους στον Τζεφ Μπέζος, ιδρυτή της Amazon, αιτήθηκαν η εταιρία να σταματήσει να πουλά προϊόντα που περιλαμβάνουν με το σφυροδρέπανο.

Στην επιστολή τους υποστηρίζουν ότι η πώληση προϊόντων με θέματα από την περίοδο της Σοβιετικής Ένωσης αποτελεί προσβολή στα θύματα του καθεστώτος.

Αντίστοιχα παράπονα είχε δεχθεί τον Σεπτέμβριο η Walmart, με αποτέλεσμα να σταματήσει την πώληση ρούχων με το σφυροδρέπανο.

Η επιστολή που υπογράφουν 20 ευρωβουλευτές, κάποιοι από τους οποίους προέρχονται από τις χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ, αναφέρεται σε t-shirts, κοστούμια, σημαίες, αναμνηστικά και άλλα προϊόντα.

Στην επιστολή ,επίσης, τονίζεται ότι «ο συνολικός αριθμός των θυμάτων της σοβιετικής περιόδου υπολογίζεται σε περισσότερα από 60 εκατομμύρια» ενώ από την ΕΣΣΔ «απελάθηκαν περισσότεροι από 10 εκατομμύρια άνθρωποι» σε στρατόπεδα στη Σιβηρία όπου «έζησαν υπό απάνθρωπες συνθήκες, πείνα και φυσική βια».

Τέλος, οι ευρωβουλευτές χαιρετίζουν και την αντίστοιχη απόφαση της Adidas να σταματήσει την πώληση ρούχων με το σφυροδρέπανο.

Πηγή: The Guardian

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή