ΚΟΣΜΟΣ

Σάιμον Κλαρκ: Σήμερα είναι η Ημέρα της Κρίσεως για την Μέι

Σάιμον Κλαρκ: Σήμερα είναι η Ημέρα της Κρίσεως για την Μέι

Ημέρα της Κρίσεως είναι η σημερινή για την Βρετανίδα πρωθυπουργό Τερέζα Μέι, δήλωσε ο «αντάρτης» βουλευτής του Συντηρητικού Κόμματος, Σάιμον Κλαρκ, την ώρα που πολλοί «αντάρτες» βουλευτές του κόμματός της καταβάλλουν προσπάθεια για να κατατεθεί πρόταση μομφής εναντίον της, λόγω της αντίθεσής τους στο σχέδιο συμφωνίας που σύναψε με την ΕΕ για την αποχώρηση της Βρετανίας.

«Πρόκειται, απολύτως, για μια ημέρα κατά την οποία βρισκόμαστε απέναντι στην Ιστορία», δήλωσε στο BBC ο Κλαρκ, προσθέτοντας ότι «η σημερινή ημέρα πρέπει να αποτελέσει το σημείο κατά το οποίο αναλαμβάνουμε δράση».

«Αν συνεχίσουμε με αυτό το σχέδιο, απλώς δεν θα έχουμε κυβέρνηση, επειδή η σαφής απειλή που θέτει στην ακεραιότητα της ένωσης (Ηνωμένο Βασίλειο) είναι κάτι το οποίο οι συνάδελφοί μας στο DUP, απλά δεν θα ανεχθούν», δήλωσε επίσης στον ραδιοσταθμό του BBC.

Ο Κλαρκ, ο οποίος έχει υποβάλει επιστολή για την κατάθεση πρότασης μομφής εναντίον της Μέι, σημείωσε επίσης ότι κάθε ώρα και κάθε ημέρα που η συμφωνία για το Brexit δεν απορρίπτεται είναι μια χαμένη ημέρα για αξιόπιστες διαπραγματεύσεις.

«Μου είναι αρκετά σαφές ότι ο καπετάνιος οδηγεί το πλοίο στα βράχια», κατέληξε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ