Το Κρεμλίνο κατηγορεί αμερικανούς γερουσιαστές: «Επεμβαίνουν» στην εκλογή προέδρου της Ιντερπόλ

Το Κρεμλίνο κατηγορεί αμερικανούς γερουσιαστές: «Επεμβαίνουν» στην εκλογή προέδρου της Ιντερπόλ

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Κρεμλίνο κατήγγειλε σήμερα μια «επέμβαση» στην εκλογή του νέου προέδρου της Ιντερπόλ που πρόκειται να γίνει αυτή την εβδομάδα, μετά τη δήλωση που έδωσε στη δημοσιότητα ομάδα αμερικανών γερουσιαστών οι οποίοι αντέδρασαν αρνητικά σε πληροφορίες που αναφέρουν πως ένας ρώσος στρατηγός είναι μεταξύ των φαβορί για το αξίωμα.

«Πρόκειται για μια μορφή επέμβασης» σε «εκλογές ενός διεθνούς οργανισμού», δήλωσε ο Ντμίτρι Πεσκόφ, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

«Πώς μπορούμε να το αποκαλέσουμε διαφορετικά;», πρόσθεσε.

Οι αντιπρόσωποι των χωρών της Ιντερπόλ πραγματοποιούν γενική συνέλευση από την Κυριακή στο Ντουμπάι και πρόκειται να εκλέξουν αύριο Τετάρτη τον αντικαταστάτη του κινέζου πρώην επικεφαλής της διεθνούς αστυνομίας ο οποίος εξαφανίσθηκε μυστηριωδώς στις αρχές Οκτωβρίου στη διάρκεια ταξιδιού του στη χώρα του.

Δύο υποψήφιοι διεκδικούν να ολοκληρώσουν την τετραετή θητεία που ο Μενγκ επρόκειτο να ολοκληρώσει το 2020: ο νυν προσωρινός πρόεδρος, ο Νοτιοκορεάτης Κιμ Τζονγκ-γιάνγκ, και ένας πρώην υψηλόβαθμος ρώσος αξιωματούχος, ο Αλεξάντρ Προκόπτσουκ.

Όπως έγραψε την Κυριακή η βρετανική εφημερίδα Sunday Times, «οι βρετανοί αξιωματούχοι περιμένουν πως ο Αλεξάντρ Προκόπτσουκ, 56 ετών, ένας βετεράνος του ρωσικού υπουργείου Εσωτερικών, θα εκλεγεί πρόεδρος της Ιντερπόλ».

Η πληροφορία προκάλεσε αμέσως αντιδράσεις από επικριτές του Κρεμλίνου, ιδιαίτερα από τον βρετανό επενδυτή Ουίλιαμ Μπρόουντερ, ο οποίος βρίσκεται σε σύγκρουση με τις ρωσικές αρχές, καθώς και από αμερικανούς γερουσιαστές.

Σε ανοικτή επιστολή που έδωσαν χθες, Δευτέρα, στη δημοσιότητα, τέσσερις γερουσιαστές, ανάμεσά τους ο Μάρκο Ρούμπιο, κάλεσαν τους αντιπροσώπους της Ιντερπόλ να απορρίψουν την υποψηφιότητα του Προκόπτσουκ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή