Ιατρικές εξετάσεις σε μετανάστες στα σύνορα με το Μεξικό προωθεί η κυβέρνηση Τραμπ

Ιατρικές εξετάσεις σε μετανάστες στα σύνορα με το Μεξικό προωθεί η κυβέρνηση Τραμπ

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ εξετάζει να δώσει στα αμερικανικά στρατεύματα στα σύνορα με το Μεξικό την εξουσιοδότηση να διεξάγουν ιατρικές εξετάσεις στους μετανάστες δήλωσαν σήμερα αμερικανοί αξιωματούχοι στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Η πρόταση, που ακόμη βρίσκεται σε μορφή προσχεδίου και έχει διανεμηθεί σε στελέχη της κυβέρνησης, θα εμπλέκει τον στρατό στη διεξαγωγή εξετάσεων σε πράγματα όπως αρρώστιες και τραυματισμούς, μόνο αν το προσωπικό της Υπηρεσίας Τελωνείων και Προστασίας των Συνόρων των ΗΠΑ έχει φόρτο εργασίας και δεν μπορεί να το πράξει το ίδιο, τόνισαν οι αξιωματούχοι.

Η πρόταση θα επεκτείνει την αποστολή του Πενταγώνου, που πρωτύτερα είχε αναφέρει ότι δεν αναμένει τις ένοπλες δυνάμεις να αλληλεπιδρούν άμεσα με τους μετανάστες.

Το Πεντάγωνο αρνήθηκε να σχολιάσει.

Οι Αμερικανοί αξιωματούχοι μίλησαν στο Reuters για την πρόταση υπό τον όρο να μην κατονομαστούν γιατί ο πρόεδρος Τραμπ δεν έχει συνυπογράψει την ιδέα.

Δεν κατέστη σαφές αν η πρόταση, αν επιβεβαιωθεί τις ερχόμενες μέρες, ενδέχεται να επιφέρει την ανάπτυξη επιπλέον στρατευμάτων στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή