Εκτός Airbnb κατοικίες στα κατεχόμενα της Δυτικής Οχθης

Εκτός Airbnb κατοικίες στα κατεχόμενα της Δυτικής Οχθης

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ. Την Ουάσιγκτον επιθυμεί να συμβουλευθεί η κυβέρνηση του Ισραήλ σχετικά με την απόφαση της εταιρείας βραχυχρόνιων μισθώσεων Airbnb να αφαιρέσει από την ιστοσελίδα της ιδιοκτησίες στην κατεχόμενη από το Ισραήλ Δυτική Οχθη του Ιορδάνη. Την απόφαση της Airbnb, που έχει έδρα το Σαν Φρανσίσκο, καλωσόρισε χθες η Παλαιστινιακή Αρχή.

Σε χθεσινές του δηλώσεις στο ραδιόφωνο των ενόπλων δυνάμεων, ο Ισραηλινός υπουργός Στρατηγικών Υποθέσεων Γκιλάντ Ερντάν είπε: «Πρόκειται για θλιβερή υποχώρηση στις απαιτήσεις των οπαδών του μποϊκοτάζ κατά του Ισραήλ. Σας θυμίζω ότι 25 πολιτείες των ΗΠΑ έχουν επιβάλει κυρώσεις εναντίον αμερικανικών εταιρειών οι οποίες μποϊκοτάρουν το Ισραήλ. Η Δυτική Οχθη, την οποία ουδέποτε προσαρτήσαμε, πρέπει να απολαμβάνει την ίδια προστασία κατά του μποϊκοτάζ. Το Airbnb πρέπει να εξηγήσει γιατί υιοθετεί τέτοια ρατσιστική πολιτική».

Ο επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας της Παλαιστινιακής Αρχής Σαέμπ Ερεκάτ ζήτησε από το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ να δημοσιοποιήσει ακριβή κατάλογο εταιρειών που επωφελούνται οικονομικά από την «ισραηλινή αποικιακή κατοχή».

Από τη μεριά του, ο δήμαρχος του παράνομου εβραϊκού εποικισμού του Εφράτ, Οντέντ Ρεβίβι, είπε ότι η Airbnb παραβίασε τους ίδιους τους κανόνες της «εμποδίζοντας ανθρώπους από όλο τον κόσμο να έλθουν πιο κοντά». Την ίδια ώρα, το υπουργείο Τουρισμού του Ισραήλ ανέφερε ότι εξετάζει σειρά «αντιμέτρων», όπως η αύξηση της φορολογίας κατοικιών Airbnb, με σκοπό την περιστολή της δραστηριότητας της εταιρείας στο Ισραήλ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή