Το προσωπικό της email χρησιμοποιούσε η Ιβάνκα για κυβερνητικές υποθέσεις

Το προσωπικό της email χρησιμοποιούσε η Ιβάνκα για κυβερνητικές υποθέσεις

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Εκατοντάδες μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μέσω του προσωπικού της λογαριασμού φέρεται να απέστειλε η κόρη του προέδρου Τραμπ και σύμβουλος του Λευκού Οίκου, Ιβάνκα, στα οποία συζητούσε υπηρεσιακά θέματα, σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες της εφημερίδας Washington Post. Ο συνήγορος της κ. Τραμπ δήλωσε χθες ότι τα μηνύματα είχαν σταλεί πριν η Ιβάνκα ενημερωθεί για τους κανόνες επικοινωνιών και ότι έκτοτε έπαψε να χρησιμοποιεί τον λογαριασμό της για θέματα του Λευκού Οίκου.

Στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του 2016, ο σημερινός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είχε επανειλημμένως χαρακτηρίσει την αντίπαλό του, Χίλαρι Κλίντον, «απειλή για την εθνική ασφάλεια» για τη χρήση προσωπικού email κατά τη διάρκεια της θητείας της ως υπουργού Εξωτερικών. Στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, ο Τραμπ είχε εγκαινιάσει το σύνθημα «Κλείστε τη φυλακή!», ζητώντας την τιμωρία της κ. Κλίντον για τη χρήση του προσωπικού της email για υπηρεσιακά ζητήματα. Στέλεχος του Λευκού Οίκου επέμενε χθες ότι τα emails της κ. Τραμπ δεν περιείχαν διαβαθμισμένες πληροφορίες και ότι η Ιβάνκα διέκοψε αμέσως τη μέθοδο επικοινωνίας αυτή, αφότου πληροφορήθηκε τους κανόνες. Μέλη της νομικής οργάνωσης American Oversight, παντως, επισήμαναν ότι η αποκάλυψη του «ατοπήματος» της κ. Τραμπ πρέπει να ερευνηθεί από τη Δικαιοσύνη και το Κογκρέσο, καθώς «η προεδρική οικογένεια δεν είναι υπεράνω του νόμου».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή