Ινδία: Αμερικανός σκοτώθηκε από τα βέλη φυλής ιθαγενών στο Βόρειο Σέντινελ

Ινδία: Αμερικανός σκοτώθηκε από τα βέλη φυλής ιθαγενών στο Βόρειο Σέντινελ

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μέλη μίας φυλής που βρίσκεται υπό εξαφάνιση και ζει στις νήσους Άνταμαν και Νίκομπαρ της Ινδίας, σκότωσαν έναν Αμερικανό άνδρα, ο οποίος προσπάθησε να προσεγγίσει την περιοχή τους. Συγκεκριμένα, οι ψαράδες που μετέφεραν τον άτυχο άνδρα στη νήσο Βόρειο Σέντινελ, ανέφεραν ότι σκοτώθηκε από βολές τόξου, που προήλθε από μέλη της φύλης, τα οποία παράτησαν το νεκρό σώμα του στην ακτή. Ο άνδρας έχει ταυτοποιηθεί ως ένας 27χρονος από την Αλαμπάμα των Ηνωμένων Πολιτειών, ονόματι Τζον Άλεν Τσάου.

Η επαφή με φυλές ιθαγενών που ζουν απομονωμένες από τον πολιτισμό είναι παράνομη, λόγω του ρίσκου να έρθουν οι ιθαγενείς σε επαφή με κάποια εξωγενή ασθένεια, την οποία δεν θα μπορούν να αντιμετωπίσουν. Η φυλή που κατοικεί στις συγκεκριμένες νήσους της Ινδίας, είναι τελείως αποκομμένη από τον πολιτισμό, μη γνωρίζοντας ακόμη και τη λειτουργία του χρήματος, και ο πληθυσμός της υπολογίζεται σε μόλις 50 με 150 άτομα.

Επτά ψαράδες έχουν ήδη συλληφθεί για το περιστατικό, καθώς μετέφεραν παρανόμως τον Αμερικανό στο νησί, αναφέρουν οι τοπικές αστυνομικές αρχές. Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, πιθανός σκοπός του Τσάου, ο οποίος είχε επισκεφθεί τέσσερις ή πέντε φορές στο παρελθόν το Βόρειο Σέντινελ, ήταν η μεταλαμπάδευση της χριστιανικής θρησκείας στη φυλή. Σύμφωνα με τα λεγόμενα των συλληφθέντων, ο 27χρονος δέχθηκε βροχή βελών, όταν αποβιβάστηκε στο νησί, αλλά συνέχισε την πορεία του.

Στο παρελθόν, θύματα της φυλής, η οποία θεωρείται η πιο επικίνδυνη φυλή ιθαγενών στον κόσμο, έχουν πέσει και δύο Ινδοί ψαράδες, οι οποίοι ψάρευαν παράνομα στα ανοιχτά των δύο νησιών, το 2006.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή