Ιταλία: Μπουλντόζες κατεδάφισαν τις βίλες μιας μαφιόζικης φατρίας (φωτογραφίες)

Ιταλία: Μπουλντόζες κατεδάφισαν τις βίλες μιας μαφιόζικης φατρίας (φωτογραφίες)

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην κατεδάφιση οκτώ αυθαίρετων βιλών που έχτισε μια μαφιόζικη φατρία, η οποία είναι γνωστή για τις βιαιοπραγίες της αλλά και για το κιτς γούστο της, προχώρησαν σήμερα οι δυνάμεις επιβολής του νόμου στα περίχωρα της Ρώμης.

«Σήμερα ξεκινάμε την κατεδάφιση των δύο πρώτων βιλών» δήλωσε η η δήμαρχος της Ρώμης Βιρτζίνια Ράτζι, την ώρα που η δημοτική αστυνομία απομάκρυνε τα τελευταία έπιπλα από τις επαύλεις που είναι διακοσμημένες με αγάλματα ζώων, πολυελαίους και τοιχογραφίες.

Ιταλία: Μπουλντόζες κατεδάφισαν τις βίλες μιας μαφιόζικης φατρίας (φωτογραφίες)-1

«Οι επιχειρήσεις θα συνεχιστούν κι εμείς θα κατεδαφίσουμε τις οκτώ βίλες. Δεν θα σταματήσουμε έως αυτή η γη να επιστρέψει στους πολίτες» της Ρώμης, είπε η δήμαρχος.

Οι επαύλεις που οικοδομήθηκαν χωρίς άδεια βρίσκονται στο προάστιο Κουαντράρο, στο ανατολικό τμήμα της πρωτεύουσας.

Ιταλία: Μπουλντόζες κατεδάφισαν τις βίλες μιας μαφιόζικης φατρίας (φωτογραφίες)-2

Περισσότεροι από 600 αστυνομικοί κινητοποιήθηκαν στο πλαίσιο της επιχείρησης, που ξεκίνησε χθες με την απομάκρυνση των περίπου τριάντα ενοίκων των πολυτελών κατοικιών.

«Σήμερα είναι μια καλή ημέρα για τους κατοίκους της Ρώμης. Αποκαθιστούμε τη νομιμότητα, τους κανόνες, την πειθαρχία και την ασφάλεια» δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή