Η Μέγκαν επιστρέφει στην κοινοτική κουζίνα του Λονδίνου

Η Μέγκαν επιστρέφει στην κοινοτική κουζίνα του Λονδίνου

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οταν η Μέγκαν Μαρκλ, η έγκυος σύζυγος του πρίγκιπα Χάρι της Βρετανίας, βοήθησε μία ομάδα γυναικών να δημιουργήσει ένα βιβλίο κοινοτικής μαγειρικής, ήλπιζε ότι θα κατάφερνε να συγκεντρώσει χρήματα και να κάνει τη διαφορά.

Χθες το πρωί, η δούκισσα του Σάσεξ, όπως είναι ο επίσημος τίτλος της, επέστρεψε στην κοινοτική κουζίνα Χαμπ στο δυτικό Λονδίνο, η οποία έχει επανασχεδιαστεί και τώρα θα είναι ανοικτή επτά ημέρες την εβδομάδα, προκειμένου να διαπιστώσει τι κάνουν οι γυναίκες με τις οποίες εξάλλου έχει συναντηθεί πολλές φορές από τον Ιανουάριο. Η δούκισσα του Σάσεξ, φορώντας ένα φόρεμα και παλτό, δημιουργίες τoυ oίκου Club Monaco που ανήκει πλέον στην Polo Ralph Lauren, έγινε δεκτή με ενθουσιασμό και αγκαλιάστηκε με τις γυναίκες που τις ρώτησε ξεχωριστά για τα νέα τους.

Η δούκισσα του Σάσεξ έχει γίνει πολύ καλή φίλη με τις γυναίκες που χρησιμοποιούν την κοινοτική κουζίνα από τη στιγμή που άρχισε να τις επισκέπτεται μυστικά από τον Ιανουάριο του 2018, πολύ προτού παντρευθεί τον πρίγκιπα Χάρι. Από αυτές τις επισκέψεις, η Μέγκαν Μαρκλ έγινε μάρτυρας του πόσο ο συγκεκριμένος χώρος έγινε απαραίτητος για τις γυναίκες ώστε να συγκεντρώνονται και να προετοιμάζουν τρόφιμα τα οποία στη συνέχεια μοιράζουν σε γηροκομεία και ξενώνες αστέγων μετά την τρομακτική πυρκαγιά στον πύργο Γκρένφελ που κατέστρεψε πολλά σπίτια και οδήγησε στον θάνατο 72 ανθρώπους.

Οπως αναφέρει στον πρόλογο του βιβλίου μαγειρικής που έχει γίνει μπεστ σέλερ στον κατάλογο της Amazon ακόμα και από τα πρώτα λεπτά της εκκίνησης των πωλήσεων, έχει μέχρι σήμερα πωλήσει 40.000 αντίτυπα στη Βρετανία, συγκεντρώνοντας 210.000 στερλίνες, «Ενιωσα αμέσως να συνδέομαι με αυτή την κοινοτική κουζίνα. Είναι ένα μέρος όπου οι γυναίκες συγκεντρώνονται για να γελάσουν, να θρηνήσουν, να κλάψουν όλες μαζί και να μαγειρέψουν».

Περιγράφοντας την πρώτη της επίσκεψη στην κοινοτική κουζίνα, η δούκισσα του Σάσεξ θυμάται, «ξαφνικά με τύλιξε μία ποδιά. Ανασήκωσα τα μανίκια μου και άρχισα να πλένω το ρύζι που έπρεπε να ετοιμαστεί για το γεύμα». Αξίζει να σημειωθεί ότι το βιβλίο μαγειρικής της κοινοτικής κουζίνας περιλαμβάνει 50 συνταγές ανάμεσα στις οποίες και αυτή με αβοκάντο που αγαπά η Μέγκαν Μαρκλ και την ετοιμάζει στο σπίτι της. Εκτός του ότι η κοινοτική κουζίνα λειτουργεί πλέον επτά ημέρες την εβδομάδα και οι γυναίκες έχουν ήδη κερδίσει πτυχία στην υγιεινή των τροφίμων, διευκολύνθηκαν να ξεκινήσουν τα δικά τους προγράμματα.

Η δούκισσα του Σάσεξ βοήθησε κατά τη χθεσινή της επίσκεψη τις γυναίκες να προετοιμάσουν μέσα σε μόνο μία ημέρα περισσότερα από 200 γεύματα τα οποία επρόκειτο να διανεμηθούν σε γηροκομεία, ξενώνες αστέγων και κακοποιημένων γυναικών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή