Η Ουκρανία κατηγορεί τη Ρωσία για θαλάσσιο αποκλεισμό

Η Ουκρανία κατηγορεί τη Ρωσία για θαλάσσιο αποκλεισμό

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ουκρανία κατηγορεί τη Ρωσία ότι εμπόδισε σε τρία πλοία της την πρόσβαση στην Θάλασσα του Αζόφ από την Μαύρη Θάλασσα, ενώ για το ζήτημα αυτό, διαφωνεί με την Ουκρανία, σύμφωνα με την ρωσική κρατική τηλεόραση.

Η Θάλασσα του Αζόφ είναι το βόρειο τμήμα της Μαύρης Θάλασσας με την οποία συγκοινωνεί μέσω του πορθμού του Κερτς.

Στο βόρειο τμήμα της αναφερόμενης θάλασσας βρίσκεται η Ουκρανία, στα δυτικά της, η Κριμαία και στα ανατολικά της, η Ρωσία.

Η Ρωσία εμπόδισε την είσοδο τριών πλοίων του ουκρανικού ναυτικού στην Θάλασσα, με την τοποθέτηση του εμπορικού πλοίου κάτω από την γέφυρα που ελέγχει.

Η Ρωσία εμπόδισε την πρόσβαση των πλοίων μέσω του πορθμού του Κερτς, με την τοποθέτηση ενός εμπορικού πλοίου στην θαλάσσια δίοδο, σύμφωνα με την αναφορά της τηλεόρασης.

Νωρίτερα σήμερα, η Μόσχα και το Κίεβο αντάλλαξαν κατηγορίες για την παραβίαση της διεθνούς νομοθεσίας, μετά την αποτυχημένη προσπάθεια Ρώσων συνοριακών φρουρών να σταματήσουν ουκρανικά πλοία που προσπαθούσαν να κάνουν τον γύρο της Κριμαίας, με προορισμό ένα ουκρανικό λιμάνι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή