ΗΠΑ: 42 μετανάστες συνελήφθησαν στα σύνορα με το Μεξικό

ΗΠΑ: 42 μετανάστες συνελήφθησαν στα σύνορα με το Μεξικό

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σαράντα δύο μετανάστες συνελήφθησαν από την αμερικανική πλευρά των συνόρων με το Μεξικό, καθώς επιχειρούσαν να περάσουν στις ΗΠΑ, ανακοίνωσε σήμερα ένας Αμερικανός αξιωματούχος.

«Σαράντα δύο άνθρωποι διέσχισαν τα σύνορα και συνελήφθησαν. Και, για να είμαι ειλικρινής, πολλοί (άλλοι) κατάφεραν να διασχίσουν τα σύνορα (χωρίς να συλληφθούν)», δήλωσε στο CNN ο Ρόντνεϊ Σκοτ, ένας αξιωματικός της συνοριοφυλακής.

Οι συλληφθέντες μετανάστες, οι περισσότεροι εξ αυτών ενήλικες άνδρες, βρίσκονταν μεταξύ μιας ομάδας 500 ανθρώπων που επιχείρησαν να περάσουν τα σύνορα στην Τιχουάνα, προτού τους απωθήσουν οι δυνάμεις ασφαλείας των ΗΠΑ, κάνοντας χρήση δακρυγόνων και πλαστικών σφαιρών. Τα σύνορα μεταξύ Τιχουάνα και Σαν Ντιέγκο, στην Καλιφόρνια, έκλεισαν για μικρό χρονικό διάστημα μετά το περιστατικό.

«Αυτή τη στιγμή κατασκευάζουμε ένα νέο συνοριακό τείχος όμως δεν έχει τελειώσει. Ορισμένα τμήματα, που δεν βρίσκονται σε καλή κατάσταση, έχουν γίνει από μεταλλικά υλικά που μας έδωσαν οι στρατιωτικοί», σημείωσε ο Σκοτ, για να εξηγήσει τις αστοχίες στην κατασκευή του τείχους.

«Η ομάδα (των μεταναστών) κομμάτιασαν αρκετά τμήματα, δίπλωσαν ένα μικρό μέρος (του φράκτη) προτού ορμήσουν (στο αμερικανικό έδαφος) και ξεκινήσουν να επιτίθενται στους συνοριοφύλακες που κατάφεραν να τους απωθήσουν, χρησιμοποιώντας τεχνικές αντιμετώπισης ταραχών», εξήγησε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Ο Τραμπ καλεί το Μεξικό να στείλει τους μετανάστες στις πατρίδες τους

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε σήμερα ότι το Μεξικό θα πρέπει να στείλει τους μετανάστες που ζητούν άσυλο στις ΗΠΑ πίσω στις πατρίδες τους.

Ο Αμερικανός πρόεδρος έχει δεσμευτεί ότι οι αιτούντες άσυλο δεν θα μπουν εύκολα στη χώρα και σήμερα απείλησε ξανά να κλείσει τα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού, μήκους 3.200 χιλιομέτρων. Επίσης, ζήτησε εκ νέου από το Κογκρέσο να χρηματοδοτήσει την κατασκευή του συνοριακού τείχους του.

«Το Μεξικό θα πρέπει να στείλει τους "πατριώτες" μετανάστες, πολλοί εκ των οποίων είναι ψυχροί εγκληματίες, πίσω στις πατρίδες τους. Κάντε το με αεροπλάνα, κάντε το με λεωφορεία, κάντε το όπως θέλετε, αλλά αυτοί ΔΕΝ έρχονται στις ΗΠΑ. Θα κλείσουμε μονίμως τα σύνορα εάν χρειαστεί. Κογκρέσο, χρηματοδότησε το ΤΕΙΧΟΣ!», έγραψε ο Ντόναλντ Τραμπ στο Twitter.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή