Ντράγκι: Αισιοδοξία για συμφωνία Ιταλίας – Κομισιόν

Ντράγκι: Αισιοδοξία για συμφωνία Ιταλίας – Κομισιόν

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αισιόδοξος ότι θα μπορέσει να επιτευχθεί συμφωνία Ιταλίας- Eυρωπαϊκής Επιτροπής, δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι, μιλώντας στο Ευρωκοινοβούλιο.

«Μπορώ να πω μόνον ότι υπάρχει διάλογος. Πίστευα ανέκαθεν ότι μπορεί να επιτευχθεί συμφωνία», δήλωσε ο Ντράγκι.

Παράλληλα, τόνισε ότι «οι χώρες με υψηλό δημόσιο χρέος πρέπει να το μειώσουν, διότι με τον τρόπο αυτό, γίνονται ισχυρότερες». «Δεν θέλω, όμως, να προσθέσω κάτι άλλο», κατέληξε ο Μάριο Ντράγκι.

Ας σημειωθεί ότι νωρίτερα εμφανίστηκε ανοιχτός σε μείωση του επιπέδου του ιταλικού ελλείμματος, σε σχέση με το προβλεπόμενο στο σχέδιο του προϋπολογισμού της Ρώμης, ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης Λουίτζι ντι Μάιο.

Η υποχώρηση του Ντι Μάιο είχε ως αποτέλεσμα την «εκτόξευση» του χρηματιστηρίου του Μιλάνου στο +3%.

«Εάν, κατά τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης με τις Βρυξέλλες, το έλλειμμα θα πρέπει να μειωθεί λίγο, δεν είναι σημαντικό», σημείωνε ο επικεφαλής του λαϊκιστικού κινήματος των 5 Αστέρων και αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης μαζί με τον επικεφαλής της ακροδεξιάς Λέγκα Ματέο Σαλβίνι.

Ωστόσο, «το θέμα δεν είναι οι αριθμοί, αλλά οι πολίτες», συμπλήρωνε στο Radio radicale, επαναλαμβάνοντας τη σημασία της θέσπισης κοινωνικού εισοδήματος για τους φτωχότερους, της μεταρρύθμισης της νομοθεσίας για τις συντάξεις ώστε να επιτραπεί η πρόωρη συνταξιοδότηση και η αποζημίωση των μικροκαταθετών που επλήγησαν από την πτώχευση τραπεζών.

Την ίδια ώρα, σύσκεψη αναμένεται να διεξαχθεί απόψε στην έδρα της κυβέρνησης με την συμμετοχή του πρωθυπουργού Τζουζέπε Κόντε, του υπουργού Οικονομίας Τζοβάνι Τρία και των Σαλβίνι και ντι Μάιο.

Μετά τις δηλώσεις του ντι Μάιο, το χρηματιστήριο του Μιλάνου κατέγραφε άνοδο 3,07% στις 19.290 μονάδες ενώ το σπρεντ υποχωρούσε αντιστοίχως στις 283 μονάδες, έναντι 307 στο κλείσιμο της Παρασκευής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή