ΗΠΑ: Επανεκλογή της Νάνσι Πελόσι στην προεδρία

ΗΠΑ: Επανεκλογή της Νάνσι Πελόσι στην προεδρία

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Στην πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόσι, που διεκδικεί την εκλογή της, θα είναι στραμμένα όλα τα βλέμματα αυτή την εβδομάδα, καθώς οι Δημοκρατικοί θα συναντηθούν κεκλεισμένων των θυρών την Τετάρτη και την Πέμπτη για να την αναδείξουν ως υποψήφιά τους για τις εκλογές του Ιανουαρίου. Την ίδια ώρα, τις πιθανότητες εκλογής της δημοφιλούς βουλευτού από την Καλιφόρνια αυξάνει η σταδιακή εξασθένηση του εσωκομματικού μετώπου αντιπολίτευσης προς την υποψηφιότητά της. Η αντιπολίτευση στη Νάνσι Πελόσι προέρχεται από την πιο συντηρητική μερίδα Δημοκρατικών βουλευτών.

Το γεγονός ότι μόλις 24 Δημοκρατικοί βουλευτές έχουν εκδηλώσει δημόσια την αντίθεσή τους στην υποψηφιότητα της επικεφαλής της μειοψηφίας –15 από αυτούς μέσω ανοικτής επιστολής και άλλοι εννέα μέσω δηλώσεών τους σε ΜΜΕ την περασμένη Παρασκευή– σημαίνει ότι η Πελόσι έχει μεγάλες πιθανότητες να εκλεγεί στην προεδρία του οργάνου τον Ιανουάριο, μετά τη νίκη των Δημοκρατικών στις ενδιάμεσες εκλογές. Για να εκλεγεί, η Νάνσι Πελόσι χρειάζεται τουλάχιστον 218 ψήφους, από τις 233 των Δημοκρατικών στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Την ίδια ώρα, στις φυλακές του Οξφορντ στο Ουισκόνσιν επρόκειτο να παρουσιαστεί χθες ο πρώην σύμβουλος του προέδρου Τραμπ, Τζορτζ Παπαδόπουλος, προκειμένου να εκτίσει ποινή φυλάκισης 15 ημερών για τις παράνομες επαφές που είχε με Ρώσους μεσάζοντες κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου το 2016. Ο Παπαδόπουλος ομολόγησε ότι προέβη σε ψευδορκία, κατά τη διάρκεια ένορκης κατάθεσής του σε βοηθούς του ειδικού εισαγγελέα Μιούλερ.

Στο μεταξύ, προεκλογικές εμφανίσεις θα πραγματοποιήσει ο πρόεδρος Τραμπ στην πολιτεία του Μισισίπι, για να στηρίξει την υποψηφιότητα της Σίντι Χάιντ-Σμιθ για τη Γερουσία. Η Χάιντ-Σμιθ έγινε γνωστή εξαιτίας των ρατσιστικών σχολίων της εις βάρος του Αφροαμερικανού αντιπάλου της, Μάικ Εσπι.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή