Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στο Μπουένος Άιρες ενόψει G20, παρουσία του Τραμπ

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στο Μπουένος Άιρες ενόψει G20, παρουσία του Τραμπ

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αυτή την Παρασκευή και το Σάββατο η Αργεντινή φιλοξενεί τη Σύνοδο Κορυφής των G20 και το στοίχημα της διοργάνωσης για την κυβέρνηση είναι να μην υπάρξουν βίαια επεισόδια στις διαδηλώσεις, όπως έγινε στο Αμβούργο τον Ιούλιο του 2017.

Μεγάλο στοίχημα είναι και η ασφάλεια των ηγετών που θα βρεθούν στο Μπουένος Άιρες, ανάμεσά τους ο Ντόναλντ Τραμπ, ο Βλαντίμιρ Πούτιν, ο Σι Τζινπίνγκ, η Άγκελα Μέρκελ και ο Εμανουέλ Μακρόν.

Προκειμένου να αποφευχθούν τα έκτροπα, κατά τη διάρκεια της Συνόδου τα μέτρα ασφαλείας θα είναι δρακόντεια. Περισσότερα από 20.000 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας θα βρίσκονται στους δρόμους.

Η κύρια δύναμη  θα αναπτυχθεί κυρίως γύρω από το συνεδριακό κέντρο Κόστα Σαλγκέρο, όπου θα φιλοξενηθεί η σύνοδος την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου και το Σάββατο 1η Δεκεμβρίου.

Επίσης, για την προστασία των ξένων ηγετών, θα προσέλθουν στη χώρα περίπου 2.000 στελέχη των δικών τους δυνάμεων επιβολής του νόμου ενώ  400 αμερικανοί στρατιώτες θα βρίσκονται σε επιφυλακή στην γειτονική Ουρουγουάη. .

Η Αργεντινή εξακολουθεί να βιώνει βαθιά οικονομική κρίση και στο περιθώριο της Συνόδου διοργανώνονται συγκεντρώσεις και πορείες διαμαρτυρίας την Παρασκευή.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή