«Δεν θα επιτρέψουμε ενέργειες αντίθετες στα συμφέροντά μας», προειδοποιεί ο Ερντογάν

«Δεν θα επιτρέψουμε ενέργειες αντίθετες στα συμφέροντά μας», προειδοποιεί ο Ερντογάν

36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέες απειλητικές προειδοποιήσεις απηύθυνε στην Ελλάδα και την Κύπρο ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που προήδρευσε σήμερα του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας της Τουρκίας.

«Οι ενέργειες της Ελλάδας και της ‘Ελληνικής Κύπρου’ στην περιοχή για έρευνα υδρογονανθράκων συνιστούν απειλή και κίνδυνο για την Τουρκία», δήλωσε ο Ερντογάν, χαρακτηρίζοντας «μάταιες» όσες κινήσεις στοχεύουν «να περιορίσουν την τουρκική επιρροή στην περιοχή».

Όπως μεταδίδει το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Anadolu, το Εθνικό Συμβούλιο της Τουρκίας επαναβεβαίωσε ότι καμία εξέλιξη που είναι αντίθετη στα συμφέροντα και τα δικαιώματα της Τουρκίας και της ‘Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου’ δεν πρόκειται να επιτραπεί».

Το ίδιο όργανο προειδοποίησε επίσης ότι «μονομερείς ενέργειες στην περιοχή δεν συνεισφέρουν στην παγκόσμια ειρήνη και ζήτησε να ληφθεί υπόψη η αποφασιστικότητα της Τουρκίας που βασίζεται στο διεθνές δίκαιο».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή