Bloomberg: Πιθανή η συμμετοχή Βουλγαρίας στην κατασκευή τερματικού σταθμού φυσικού αερίου στην Αλεξανδρούπολη

Bloomberg: Πιθανή η συμμετοχή Βουλγαρίας στην κατασκευή τερματικού σταθμού φυσικού αερίου στην Αλεξανδρούπολη

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην κατασκευή ενός νέου τερματικού σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, ενδέχεται να συμμετάσχει η Βουλγαρία, προκειμένου να επεκτείνει τον ενεργειακό ανεφοδιασμό, δήλωσε η υπουργός ενέργειας Temenuzhka Petkova. Βουλγαρία και Ελλάδα σκοπεύουν να συνδέσουν τα δίκτυα τους με έναν αγωγό καυσίμων μέχρι το 2020, ανέφερε σε συνέντευξή της η κα Petkova.

Σύμφωνα με σχετικό τηλεγράφημα του οικονομικού πρακτορείου Bloomberg, ο σύνδεσμος θα είναι σε θέση να μεταφέρει φυσικό αέριο στη Βουλγαρία από τον μελλοντικό σταθμό LNG, εκ του οποίου το ένα πέμπτο θα ανήκει στο κράτος. 

«Ο τερματικός σταθμός στην Αλεξανδρούπολη θα μας δώσει πρόσβαση στους ανεφοδιασμούς υγροποιημένου φυσικού αερίου από τις ΗΠΑ, το Κατάρ και την Αλγερία, οι οποίοι θα μεταφέρονται στη Βουλγαρία μέσω της γραμμής διασύνδεσης» δήλωσε κα η Petkova.

Η χρηματοδότηση του αγωγού διασύνδεσης με την Ελλάδα ύψους 220 εκατ. ευρώ έχει ήδη εξασφαλιστεί και τα κατασκευαστικά σχέδια είναι σε εξέλιξη, σημειώνει το Bloomberg. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, BLOOMBERG

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή