Τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ – Ερντογάν για τη Ρωσοουκρανική κρίση

Τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ – Ερντογάν για τη Ρωσοουκρανική κρίση

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ είχε σήμερα ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Αντικείμενο της συζήτησης των δύο ανδρών, όπως μεταδίδει το Reuters, ήταν η πρόσφατη κλιμάκωση της ένταση στις σχέσεις Ρωσίας – Ουκρανίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας, ο κ. Ερντογάν ενημέρωσε λεπτομερώς τον αμερικανό Πρόεδρο για το περιεχόμενο των τηλεφωνικών επικοινωνιών που είχε νωρίτερα με τους Προέδρους της Ρωσίας και της Ουκρανίας, Πούτιν και Ποροσένκο, αντίστοιχα.

«Ο πρόεδρος είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο Ερντογάν. Οι δύο ηγέτες εξέφρασαν την έντονη ανησυχία τους για το συμβάν στο στενό του Κερτς και τη συνέχιση της κράτησης ουκρανικών πλοίων και πληρώματος», δήλωσε από την πλευρά της και η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Χάκαμπι Σάντερς.

Οι εντάσεις ανάμεσα στο Κίεβο και στη Μόσχα επιδεινώθηκαν απότομα την Κυριακή όταν η Ρωσία κατέλαβε τρία πλοία του ουκρανικού Πολεμικού Ναυτικού –δύο κανονιοφόρους και ένα ρυμουλκό στα οποία επέβαιναν συνολικά περίπου 20 ναύτες– αφού πρώτα άνοιξε πυρ εναντίον τους.
 
Το περιστατικό σημειώθηκε όταν τα πλοία επιχείρησαν να εισέλθουν από τη Μαύρη Θάλασσα στο στενό του Κερτς που χωρίζει την Κριμαία, η οποία προσαρτήθηκε το 2014 από τη Μόσχα, από τη Ρωσία και επιτρέπει την πρόσβαση στη θάλασσα του Αζόφ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή