Ράπισμα Γερουσίας στον Τραμπ για τον πόλεμο στην Υεμένη

Ράπισμα Γερουσίας στον Τραμπ για τον πόλεμο στην Υεμένη

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Την οργή τους εξέφρασαν την Τετάρτη τα μέλη της Γερουσίας για την άρνηση της κυβέρνησης να επιτρέψει στη διευθύντρια της CIA, Τζίνα Χάσπελ, να καταθέσει ενώπιον του οργάνου για τον πόλεμο στην Υεμένη και την εμπλοκή των ΗΠΑ στο πλευρό της Σαουδικής Αραβίας.

Με ψήφους 63 υπέρ και 37 κατά, η ελεγχόμενη από τους Ρεπουμπλικανούς Γερουσία έφερε σε συζήτηση στην ολομέλεια πρόταση για διακοπή της αμερικανικής στρατιωτικής βοήθειας προς το Ριάντ για τον πόλεμο στην Υεμένη, σύμφωνα με δημοσίευμα των Times της Νέας Υόρκης.

Με την ψήφο τους αυτή, γερουσιαστές και των δύο κομμάτων εξέφρασαν τον σκεπτικισμό τους για την επιμονή της κυβέρνησης Τραμπ ότι ο διάδοχος του θρόνου της Σαουδικής Αραβίας, Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνος για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι.

Η πρόταση για διακοπή της στρατιωτικής βοήθειας της Ουάσιγκτον προς το Ριάντ για τον πόλεμο στην Υεμένη δεν αναμένεται, όμως, να εξασφαλίσει πλειοψηφία στην ψηφοφορία, που θα διεξαχθεί την ερχόμενη εβδομάδα στη Γερουσία. Παρ’ όλα αυτά, αναλυτές εκτιμούν ότι η στροφή πολλών Ρεπουμπλικανών γερουσιαστών αποτελεί τη μεγαλύτερη απειλή για τη συμμαχία μεταξύ Ουάσιγκτον και Ριάντ.

Η υπό τη Σαουδική Αραβία συμμαχία έχει δεχθεί έντονες επικρίσεις από τον ΟΗΕ για τις μεθόδους της στον εμφύλιο στην Υεμένη και για τις άκριτες και αιματηρές επιθέσεις της εναντίον αμάχων.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή